Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin: Ετοιμάζει τον αντίπαλο της Lamborghini Urus;

Ελλάδα 8:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin: Ετοιμάζει τον αντίπαλο της Lamborghini Urus;

ΝΕΑ

Aston Martin: Ετοιμάζει τον αντίπαλο της Lamborghini Urus;

ΝΕΑ

Δεδομένης της επιθυμίας της Aston Martin να φρεσκάρει την DBX, δημοσιεύματα αναφέρουν πως ετοιμάζεται και μια πανίσχυρη εκδοχή με 12κύλινδρο μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Ήταν Δεκέμβριος του 2019 όταν η Aston Martin εισήλθε στον κόσμο των SUV, μέσω της πανίσχυρης DBX. Με τα χρόνια, όμως, να περνούν, η βρετανική φίρμα θεωρεί πως πλησιάζει η ώρα για το απαραίτητο facelift και στο πλαίσιο αυτό ήδη προλειαίνει το έδαφος για το λανσάρισμα μιας ανανεωμένης εκδοχής.

Μάλιστα φαίνεται πως ετοιμάζονται διάφορες παραλλαγές του SUV, για την ικανοποίηση κάθε ανάγκης. Όσοι προτάσσουν τις επιδόσεις χωρίς, ωστόσο, να επισκέπτονται καθημερινά τα πρατήρια καυσίμου, ενδέχεται να βρουν αυτό που ψάχνουν στο «πρόσωπο» μιας υβριδικής DBX με V6 μοτέρ. Πρόκειται, βέβαια, για μια πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται.

Στον αντίποδα, πιο σίγουρη θεωρείται η δημιουργία μιας «καυτής» έκδοσης υπό την ονομασία “DBX S”, που θα εκτοξεύει την οδηγική απόλαυση. Κάτω από το καπό της ενδέχεται να υπάρχει ένας 12κύλινδρος σε διάταξη “V” που ενδέχεται να παράγει πάνω από 630 ίππους, πετώντας το γάντι στη νέα Porsche Cayenne Turbo GT και στη Lamborghini Urus.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί πως 630 άλογα παράγει και ο V8 της AMG που ενσωματώνεται στη Mercedes-AMG GT 63 S και επομένως θα θεωρείτο εύλογο να χρησιμοποιηθεί και από την DBX. Παρ’ όλα αυτά, δεν γνωρίζουμε αν η Aston Martin συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα μοτέρ της εταιρείας από το Affalterbach.

Ανεξάρτητα πάντως από το σύστημα πρόωσης, η διαφαινόμενη δημιουργία της DBX S θα σηματοδοτούσε την τοποθέτηση ενός αεροδυναμικού body-kit με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, βελτιστοποιημένη μάσκα, διαχύτη και μεγάλη αεροτομή. Αδιαμφισβήτητα πρέπει να περιμένουμε ένα εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης, μεγαλύτερα φρένα και ένα ενισχυμένο πλαίσιο.

Το διαφαινόμενο ντεμπούτο της ανανεωμένης έκδοσης είναι προγραμματισμένο για το 2022, για να ακολουθήσει το λανσάρισμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Aston Martin Valkyrie Spider
Σκληροπυρηνική Aston Martin Vantage με V12;
Aston Martin DB5: Σταθερή αξία για τον 007 (video)

Advertisement