Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα αντέξει στην Ελλάδα το αυτοκίνητο του Ερντογάν;

Ελλάδα 23:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα αντέξει στην Ελλάδα το αυτοκίνητο του Ερντογάν;

ΝΕΑ

Θα αντέξει στην Ελλάδα το αυτοκίνητο του Ερντογάν;

ΝΕΑ

Η Togg, η νέα τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία, έχει θέσει στον εαυτό της την πρόκληση να παράγει και να εξάγει στην Ευρώπη τα οχήματα που κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Advertisement
Advertisement

Και όμως οι Τούρκοι τα κατάφεραν και το πρώτο αυτοκίνητό τους είναι ήδη στην κυκλοφορία.

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, η Togg, η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία, κυκλοφόρησε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Τ10Χ, το οποίο ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση στην αγορά.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto, τα αυτοκίνητα της Togg ήταν στις εμπορικές συζητήσεις Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της «θετικής ατζέντας» μεταξύ των δύο χωρών…

Advertisement
Advertisement

Όμως, το «προσιτό ηλεκτροκίνητο SUV» όπως το είχαν τοποθετήσει πριν την παραγωγή του, το «ηλεκτρικό αυτοκίνητο του λαού» φαίνεται να είναι απρόσιτο για πολλούς Τούρκους. Στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα θα καταφερνε το συγεκεκριμένο αυτοκίνητο να έχει εμπορική… καριέρα;

Ας δούμε λοιπόν τις τιμές του: Η βασική έκδοση, με τη μικρή μπαταρία ξεκινά από τις 953.000 λίρες, δηλαδή περίπου 31.000 ευρώ (χωρίς τους φόρους) με τη σημερινή ισοτιμία των νομισμάτων. Με λίγα λόγια στην Ελλάδα θα είχε περίπου 40.000 ευρώ, όσο δηλαδή κάνει τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτής της κατηγορίας. Βέβεια υπάρχουν πλέον και οικονομικότερα ηλεκτρικά SUV στην Ελλάδα, όπως είναι το MG4 με την τιμή του να είναι στα 32.800 ευρω (χωρίς την επιδότηση).

Advertisement

Σημειώστε πως η έκδοση του Togg Τ10Χ με τη μεγαλύτερη αυτονομία έχει τιμή που ξεπερνά τα 40.000 ευρώ, (τιμή εκτός φόρων), δηλαδή στην Ελλάδα θα είχε περίπου 48.000 ευρώ.

Αυτά τα ποσά αναμφίβολα κάνουν το Τ10Χ αρκετά ακριβό για τους περισσότερους στην Τουρκία, αλλά όχι για την υπόλοιπη Ευρώπη, πάντα σε σχέση με τη σημερινή ισοτιμία της Τουρκικής λίρας, που είναι στο ναδίρ, έναντι στο ευρώ.

Advertisement

Το Togg Τ10Χ, διατίθεται σε δύο εκδόσεις με διαφορετικές μπαταρίες και έναν κινητήρα ισχύος 218 ίππων και 350 Nm ροπής. Η αυτονομία της μικρής έκδοσης είναι 314 χιλιόμετρα, ενώ η μεγαλύτερη έκδοση φτάνει τα 523 χιλιόμετρα. Οι μπαταρίες του αυτοκινήτου έχουν διαφορετικές χωρητικότητες και κατανάλωση ενέργειας, ανάλογα με την έκδοση.

Advertisement


Επιπλέον, σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η πιο ισχυρή έκδοση
του Τ10Χ, με δύο κινητήρες και συνολική ισχύ 435 ίππων, η οποία θα προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις και τετρακίνηση.

Το Τ10Χ είναι επίσης εφοδιασμένο με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, και μπορεί ακόμα να κινηθεί πλήρως αυτόνομα σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και χαμηλών ταχυτήτων.

Οι Τούρκοι δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ανάπτυξη νέων μοντέλων, προσφέροντας μια γκάμα ποικίλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030, καλύπτοντας τις ανάγκες αυτοκινητοκίνησης σε διάφορες κατηγορίες.

ΑΚΟΜΑ:
Φέρνει το Togg στην Ελλάδα ο Ερντογάν
Video: Δείτε τι σόου έστησαν οι Τούρκοι με το Togg
Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στο Togg!