Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Τούρκοι θέλουν να γεμίσουν την Ευρώπη με οικονομικά αυτοκίνητα

Ελλάδα 3:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Τούρκοι θέλουν να γεμίσουν την Ευρώπη με οικονομικά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Οι Τούρκοι θέλουν να γεμίσουν την Ευρώπη με οικονομικά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Μεγάλα σχέδια για την εταιρεία TOGG η οποία ετοιμάζεται το 2024 να επεκταθεί και στην Ευρωπαϊκή αγορά!

Advertisement
Advertisement

Με όχημα την ηλεκτροκίνηση η οποία ξεπερνάει τα εμπόδια των ρύπων της Ε.Ε. , αλλά και την εξασθενιμένη λίρα τους, η τουρκική TOGG  θέλει να γεμίσει την Ευρώπη με οικονομικά, ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στην 99η επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, το πρώτο εργοστάσιο στο Gemlik άνοιξε στις 29 Οκτωβρίου 2022 όπου και ξεκίνησε η παραγωγή του πρώτου SUV μοντέλου. Πάνω από 20.000 οχήματα πρόκειται να κατασκευαστούν εκεί το επόμενο έτος και ο κατασκευαστής σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή σε 175.000 μονάδες ετησίως μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Ενα μόνο αυτοκίνητο όμως δεν δίνει… υπόσταση αυτοκινητοβιομηχανίας σε μία εταιρεία. Εκτός λοιπόν από το γνωστό SUV, οι Τούρκοι προχωρούν τα σχέδια και για ένα μεγάλο ηλεκτρικό sedan. Με αρκετά κοινά στοιχεία στην εμφάνιση, ιδίως στην μάσκα, μοιράζονται το ίδιο αρθρωτό δάπεδο αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις.

Advertisement
Advertisement

Στα πρώτα σχέδια της λιμουζίνας, η οποία έχει σχεδιαστεί και αυτή από το στούντιο Pininfarina, βλέπουμε ένα αυτοκίνητο με πολύ ισορροπημένη και σύγχρονη εμφάνιση πολλές εξελιγμένες τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα οι κάμερες αντί για καθρέφτες. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν όλα αυτά θα βρίσκονται στο μοντέλο παραγωγής, πάντως τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι εντυπωσιακά.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιούν είναι σε μεγάλο βαθμό δική τους, με εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα και δύο επιλογές σε μπαταρίες που θα παρέχουν αυτονομία 300+ και 500+ χιλιομέτρων αλλά και πολύ γρήγορη φόρτιση.

Advertisement

Θα υπάρχει μία δικίνητη έκδοση με έναν κινητήρα στον πίσω άξονα και 203 ίππους και μία τετρακίνητη με δύο ηλεκτροκινητήρες και 404 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση, το SUV της TOGG επιταχύνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα. η ταχύτερη έκδοση ολοκληρώνει την διαδικασία σε 4,8 δευτερόλεπτα.

Το εσωτερικό θα είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο, με μεγάλους χώρους και πολύ σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, με οθόνη και στην πλευρά του συνοδηγού αλλά και οθόνες στις κολόνες για τις κάμερες των καθρεπτών. με οθόνη και στην πλευρά του συνοδηγού

Advertisement

Το σχήμα της κεντρικής κονσόλας, η οποία έχει άλλη οθόνη αφής και ένα περιστροφικό κουμπί στην κάτω περιοχή, θυμίζει πιλοτήριο αεροπλάνου. Παράλληλα θα υπάρχουν λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας για το σύστημα infotainment.

Ο επικεφαλής της TOGG Gürcan Karakas δήλωσε στην Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ότι η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει την προπαραγωγή. Στο πλαίσιο της «δοκιμής παραγωγής», η εταιρεία θέλει να τελειοποιήσει τις διαδικασίες παραγωγής της.

Advertisement

Μόλις η παραγωγή ξεκινήσει σε κανονικούς ρυθμούς, 4.300 εργαζόμενοι θα κατασκευάζουν 175.000 αυτοκίνητα ετησίως. Μέχρι το έτος 2030, υπολογίζεται ότι θα έχουν κατασκευαστεί πάνω από ένα εκατομμύριο TOGG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φέρνει το Togg στην Ελλάδα ο Ερντογάν
Πόσο θα κοστίζει το ηλεκτρικό TOGG των Τούρκων;
O Ερντογάν οδήγησε το Togg!