Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ασταμάτητη η MG: Φουλ επίθεση με νέα μοντέλα (+video)

Ελλάδα 14:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ασταμάτητη η MG: Φουλ επίθεση με νέα μοντέλα (+video)

ΝΕΑ

Ασταμάτητη η MG: Φουλ επίθεση με νέα μοντέλα (+video)

ΝΕΑ

Η θυελλώδης επιστροφή της MG και η άνευ προηγουμένου αναστάτωση που έχει προκαλέσει στην ελληνική αγορά συνεχίζεται με νέες ασυναγώνιστες προτάσεις τόσο για το βενζινοκίνητο ZS όσο και για το ηλεκτρικό MG4.

Advertisement
Advertisement

Λένε πως η επιτυχία έρχεται όταν η σωστή προετοιμασία συναντηθεί με την κατάλληλη ευκαιρία. Και περίπτωση της πρωτοφανούς επιτυχίας της MG σε μόλις τρεις μήνες που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την φράση.

Από τη μια πλευρά υπάρχει μία εταιρία, η SAIC Motors, ένας γίγαντας της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία δουλεύει εδώ και χρόνια μεθοδικά και με όραμα, αναζωογονώντας ένα ιστορικό ευρωπαϊκό όνομα, την MG, δίνοντάς της νέα πνοή και σπάζοντας όλα τα ρεκόρ των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Και από την άλλη πλευρά, η κυρίαρχη θέση του Ομίλου Συγγελίδη στην Ελλάδα, που σε μία εμπνευσμένη εμπορική κίνηση, είδε ότι αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να φέρει στην χώρα μας μία γκάμα αυτοκινήτων που θα θυμίσουν στους Έλληνες ότι είναι εφικτό να αγοράζεις ένα καλό και σύγχρονο αυτοκίνητο χωρίς να αδειάζεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Advertisement
Advertisement

Ο συνδυασμός της επιτυχίας έμοιαζε εξ αρχής ακαταμάχητος. Και όπως αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα τους τελευταίους δυο-τρεις μήνες, η MG κατάφερε όχι μόνο να ταράξει τα νερά. Αλλά και να δημιουργήσει νέα δεδομένα, αναγκάζοντας τον ανταγωνισμό να τρέχει την τελευταία στιγμή να βρει τις απαντήσεις.

Η επιστροφή της MG υπήρξε ο καταλύτης για σημαντικές εξελίξεις στην αγορά της Ελλάδας. Η ιστορική μάρκα βρίσκεται και πάλι εδώ, με διαφορετικό όμως προσανατολισμό και προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα της εποχής. Με γνώμονα πάντα το εξαιρετικό value for money και με ξεκάθαρο στόχο την υπέρβαση στα τεχνολογικά δεδομένα

Advertisement

Η «είδηση» της χρονιάς που έκλεισε (και σίγουρα και αυτής που ξεκινά) είναι χωρίς αμφιβολία το MG ZS. Το πολύ όμορφο SUV με την εντυπωσιακή εμφάνιση, που φέρνει τους χώρους και τις ανέσεις ενός μεγάλου οικογενειακού αυτοκινήτου στην τιμή ενός μικρού οχήματος πόλης.

Advertisement

Χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και τον πληθωρικό εξοπλισμό, το ZS άλλαξε το τοπίο της αγοράς αυτοκινήτου στην χώρα μας, δίνοντας την δυνατότητα στον Έλληνα αγοραστή να επιλέξει κάτι που θα καλύψει όλες του τις ανάγκες σε μία τιμή πραγματική πρόκληση.

Μέχρι πριν λίγο καιρό το MG ZS προσφερόταν σε δύο εκδόσεις, την βασική με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1,5 λίτρων και τους 106 ίππους και εκείνη με τον turbo του ενός λίτρου με τους 111 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement

Για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, η ελληνική αντιπροσωπεία κάνει την κίνηση-ματ και φέρνει μία ακόμα έκδοση, ίσως την πιο ολοκληρωμένη και αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων του ZS.

Ο λόγος για την έκδοση turbo του ενός λίτρου, αλλά με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων. Ένας συνδυασμός που ταιριάζει περισσότερα στα ελληνικά οδηγικά δεδομένα, και που παράλληλα κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστική την τιμή του ZS.

Η έκδοση αυτή συνδυάζεται με το εξοπλιστικό πακέτο Luxury Pack, το οποίο προσφέρει μία πρωτόγνωρη αίσθηση πολυτέλειας για τα δεδομένα της κατηγορίας, θυμίζοντας μεγαλύτερο και ακριβότερο αυτοκίνητο.

Μεταξύ των παροχών που υπάρχουν σε αυτή την έκδοση ξεχωρίζουν τα πανέμορφα ηλεκτρικά και δερμάτινα καθίσματα με τις εξωτερικές κόκκινες ραφές, η τεράστια ηλιοροφή των 1,19 m2 που καλύπτει όλο το επάνω μέρος του αμαξώματος, η κάμερα με κάλυψη 360 μοιρών περιμετρικά του αυτοκινήτου και πολλά ακόμα.

Μαζί με όλα αυτά το MG ZS διαθέτει ένα πλήρες πακέτο ψηφιακών παροχών και διασύνδεσης, με την μεγάλη και υψηλής ανάλυσης οθόνη των 10,1 ιντσών στην κεντρική κονσόλα να επιτρέπει την εύκολη πλοήγηση στα μενού των συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η κορυφαία ποιότητα κατασκευής του καλαίσθητου ταμπλό, με μαλακά πλαστικά σε όλες τις επιφάνειες, καθώς και οι μεγάλοι των επιβατών και του πορτ-μπαγκάζ που ξεκινά από τα κορυφαία για την κατηγορία 448 λίτρα και φθάνει έως και τα 1.166 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Η νέα αυτή έκδοση έρχεται να προστεθεί στην υπάρχουσα γκάμα του ZS, με τον turbo κινητήρα και το μηχανικό κιβώτιο να υπόσχονται εξαιρετικές επιδόσεις και οικονομία σε καύσιμο. Και παράλληλα να διατηρεί το πλεονέκτημα της ανταγωνιστικής τιμής, αποτελώντας μία ιδανική πρόταση για όποιον ψάχνει ένα μεγάλο και πολυτάλαντο SUV στα χρήματα που θα αγόραζε μια σαφώς υποδεέστερη πρόταση.

Εκεί όμως που η MG δείχνει πραγματικά τις τεράστιες δυνατότητές της είναι στα ηλεκτρικά της μοντέλα, τα οποία έχουν ήδη κατακτήσει τις ευρωπαϊκές αγορές, όχι μόνο στις πωλήσεις αλλά και στην εκτίμηση του κοινού.

Το MG4 είναι η αιχμή του δόρατος της εταιρίας για την καθιέρωση στην Ευρώπη, όντας ένα αυτοκίνητο που καταφέρνει να έχει τον απόλυτο συνδυασμό κορυφαίας ηλεκτρικής τεχνολογίας με μία τιμή που κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Το τεράστιο ενδιαφέρον που προκάλεσε η παρουσία του MG4 στην ελληνική αγορά, αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, καθώς η γκάμα του εμπλουτίζεται με δύο νέες εκδόσεις κινητήρων.

Η πρώτη έκδοση είναι η MG4 77 kWh Luxury, η οποία θα εστιάζει στην μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία, φθάνοντας τα 520 χιλιόμετρα κατά WLTP και με κινητήρα απόδοσης 245 ίππων.

Ενώ η δεύτερη με την ονομασία XPOWER θα εφοδιάζεται με την μπαταρία των 64 kWh και με 435 ίππους ισχύ θα προσφέρει ασύλληπτες επιδόσεις.

Η κορυφαία αυτή έκδοση θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν εμπρός 204 ίππων και έναν πίσω 231 ίππων, οι οποίοι θα αποδίδουν συνδυαστικά 435 ίππους και 600 Nm ροπής. Χάρη δε στην ύπαρξη τετρακίνησης και με την χρήση launch control για αστραπιαίες επιταχύνσεις, θα κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, νούμερο που πλέον φέρνει το MG4 στα χωράφια των καθαρόαιμων σούπερ σπορ μοντέλων.

Η έκδοση εξοπλισμού Luxury θα προσφέρεται με νέους χρωματισμούς, με διχρωμία στο σαλόνι, ενώ στο αμάξωμα θα υπάρχει διχρωμία μεταξύ οροφής (μαύρο χρώμα) και υπόλοιπου αμαξώματος.

Οι επιλογές αυτές, πέρα από το στοιχείο της εξατομίκευσης, προσδίδουν έναν επιπλέον δυναμισμό στον χαρακτήρα του MG4, το οποίο ήδη με την φουτουριστική του σχεδίαση και τις εντυπωσιακές του γραμμές κερδίζει παντού τις εντυπώσεις.

Το ηλεκτρικό MG4 σε ό,τι έχει να κάνει με την εμφάνισή του ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, όντας ένα αυτοκίνητο που επιβάλλεται με την παρουσία του και αρέσει πολύ. Ενώ χάρη σε κάποια ιδιαίτερα προηγμένα τεχνολογικά του στοιχεία, όπως τα καινοτόμα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, τεχνολογίας LED, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το ηλεκτρικό του υπόβαθρο και την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα όχημα που φέρνει το μέλλον της αυτοκίνησης στο σήμερα. Και σε όλους.

Χάρη δε στην εξαιρετική του ποιότητα, τους μεγάλους χώρους και τα κορυφαία οδηγικά του χαρακτηριστικά που σε τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τα σύγχρονα ευρωπαϊκά ηλεκτρικά μοντέλα (το αντίθετο μάλιστα!), το MG4 παρουσιάζεται αυτή την στιγμή ως η ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο της αυτοκίνησης χωρίς να ξοδέψει μία περιουσία.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι μεγάλες εγγυήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας (7 χρόνια ή 150.000 χιλιόμετρα), καθώς και η κορυφαία υποστήριξη που εξασφαλίζει το πανελλαδικής εμβέλειας δίκτυο, που βρίσκεται πάντα κοντά στον πελάτη όχι μόνο κατά την αγορά του αυτοκινήτου, αλλά και μετά από αυτήν.

Μετά δε και την ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για περεταίρω ενίσχυση του προγράμματος επιδοτήσεων «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και με την τιμή του MG4 να διαμορφώνεται από τα 24.448 ευρώ (μετά την επιδότηση), δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ευνοϊκή συγκυρία για την αγορά ενός τόσο εξελιγμένου ηλεκτρικού μοντέλου.

Σε κάθε περίπτωση, είτε με τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, είτε με τα ηλεκτρικά της, η MG είναι η εταιρία που βρίσκεται αυτή την στιγμή στο φως των προβολέων του αγοραστικού κοινού στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Και η επιτυχία της είναι αδιαμφισβήτητη και πέρα για πέρα δικαιολογημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: MG EHS
Δοκιμή: MG ZS 1.5 VT-i (video)
Η MG προγραμματίζει νέα μοντέλα και αναβαθμίσεις!