
Τα νέα δεδομένα στην δημοφιλή πλατφόρμα δεν έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό. Το αντίθετο μάλιστα.
Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά -και όχι μόνο- deals των τελευταίων ετών.
Ο προβληματισμός για το που θα οδηγηθεί το Twitter υπό την καθοδήγηση του Musk είναι έντονος ενώ και τα πρώτα σημάδια (ευρεία κλίμακα απολύσεων) δεν είναι καθόλου ευοίωνα.
Οι εταιρίες αυτοκινήτου βλέπουν με μεγάλο σκεπτικισμό την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην πλατφόρμα. Και προφανώς έχουν τις ενστάσεις τους για το πως ένας ανταγωνιστής θα την χρησιμοποιήσει στο μέλλον προς όφελός του.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την GM στην Αμερική, η οποία ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την διαφήμιση στο Twitter.
Πρόκειται για μία προσωρινή επιλογή χωρίς όμως συγκεκριμένο ορίζοντα, με την GM να περιμένει να δει την πορεία που θα πάρουν τα πράγματα από εδώ και στο εξής στο Twitter.
Σε ανακοίνωσή της η GM δηλώνει ότι θέλει να κατανοήσει την κατεύθυνση της πλατφόρμας και διακόπτει προσωρινά την διαφήμιση επί πληρωμή.
Προς το παρόν είναι η μοναδική εταιρία η οποία αναστέλει τις διαφημίσεις μετά την εξαγορά από τον Musk.
Hello to the social media platform owned by one of our competitors
— Citroën (@Citroen) October 28, 2022
H Citroen από την πλευρά της ανέβασε ένα twitt στο οποίο γράφει “Χαιρετίζουμε την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που ανήκει σε έναν από τους ανταγωνιστές μας”. Μία ανάρτηση που μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους, αλλά κυρίως δείχνει μια στάση αναμονής από την γαλλική εταιρία για το πως θα κινηθούν τα πράγματα.
Η εταιρία Fisker και ο ιδιοκτήτης της διέγραψαν τον λογαριασμό τους την ίδια ημέρα που ο Musk εξαγόρασε το Twitter, ενώ υπάρχουν και άλλες μεγάλες εταιρίες πέρα από την αυτοκινητοβιομηχανία που έχουν δηλώσει ότι σκέπτονται να διακόψουν.
Ο Musk έγραψε μία μεγάλη ανάρτηση μέσω της οποίας κατά την πάγια τακτική του τρολάρει τις εταιρίες, λέγοντας -εν πολλοίς- ότι η καλή διαφήμιση θα συνεχίσει να υπάρχει στο Twitter.
Μένει να δούμε αν η GM θα είναι η αρχή της όλης ιστορίας και αν θα υπάρξουν μιμητές, ή αν για ακόμα μία φορά ο Musk έχει το πάνω χέρι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιός πραγματικά είναι ο Elon Musk;
Elon Musk: Το Twitter είναι το νέο «όπλο» του πλουσιότερου ανθρώπου στο κόσμο
Elon Musk: Ποιά ελληνική λέξη πόσταρε στο Twitter;
Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto