Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Στην Βαρκελώνη τα αποκαλυπτήρια του Fisker Ocean

Ελλάδα 8:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Βαρκελώνη τα αποκαλυπτήρια του Fisker Ocean

Mobility

Στην Βαρκελώνη τα αποκαλυπτήρια του Fisker Ocean

Mobility

Το ηλεκτρικό Fisker Ocean θα κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Fisker, θα «μπει» στην πλέον ανταγωνιστική κατηγορία των premium απέναντι σε προτάσεις όπως η iX3 της BMW.

Το μοντέλο είχε αποκαλυφθεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες πέρυσι. Θα παράγεται από τη Magna Steyr στο Γκρατς της Αυστρίας και αναμένεται η διάθεσή του στην αγορά του Ηνωμένου Βασίλειου να αρχίσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023, με βασική τιμή τα 41.300 ευρώ.  Η Fisker που πολύ πρόσφατα άνοιξε ένα ευρωπαϊκό γραφείο στο Μόναχο της Γερμανίας, έχει πρόβλεψη για ετήσιες πωλήσεις περίπου 60.000 αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που θα αποκαλύψω το Fisker Ocean στην Ισπανία και θα παρουσιάσω τον μοναδικό συνδυασμό απόδοσης, αξίας και τεχνολογίας στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και τους υποψήφιους ιδιοκτήτες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Henrik Fisker. Το Ocean αναμένεται να αντιμετωπίσει τα Audi Q4 E-tron και BMW iX3 με ανταγωνιστικές επιδόσεις και αυτονομία που θα ξεπερνά τα 560 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Όσον αφορά τη σχεδίαση, το Ocean παραμένει πιστό στην ιδέα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2019, με τη Fisker να έχει δεσμευτεί να προσφέρει ένα «αληθινό SUV». Τα λεπτά φώτα, οι κοντοί πρόβολοι και το αυξημένο πλάτος, έχουν ως στόχο να τονίσουν την παρουσία του αυτοκινήτου στο δρόμο, ενώ δίνουν σημαντικές ενδείξεις για τη σχεδίαση και των μελλοντικών μοντέλων της Fisker.

Advertisement

Είναι πενταθέσιο και η δέσμευση της εταιρείας για βιωσιμότητα επεκτείνεται σε ένα «πλήρως vegan» εσωτερικό που περιλαμβάνει ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος, μπλουζάκια και καουτσούκ. Η Fisker ισχυρίζεται ότι είναι «το πιο βιώσιμο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο». Το Ocean θα είναι διαθέσιμο σε τρία επίπεδα εξοπλισμού: Το Sport φέρει έναν κινητήρα 275 ίππων στον μπροστινό άξονα και κάνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα μόλις 6,6 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Το Ultra διαθέτει έναν κινητήρα σε κάθε άξονα, αυξάνοντας την απόδοση στους 540 ίππους και μειώνοντας το χρόνο της επιτάχυνσης από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα στα 3,9 δευτερόλεπτα. Η κορυφαία έκδοση Extreme αποδίδει 550 ίππους και για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, χρειάζεται μόλις 3,6 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Το Ocean είναι το πρώτο από μια οικογένεια ηλεκτρικών οχημάτων της Fisker που θα δούμε στο μέλλον, ένα από τα οποία θα είναι το Project Pear. Το συγκεκριμένο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Foxconn που θεωρείται εκ των δυνατότερων εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως κατά τα τέλη του 2023 σε αρκετά προσιτή τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα ακόμα teaser από τη Fisker για το Project PEAR
Σε πλατφόρμα της Volkswagen το ηλεκτρικό SUV της Fisker
Η Rivian θέλει να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των EVs