Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Αποστολή IAA Transportation 2022: Ο κόσμος των μεταφορών (+video)

Ελλάδα 8:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποστολή IAA Transportation 2022: Ο κόσμος των μεταφορών (+video)

Fleet Cars

Αποστολή IAA Transportation 2022: Ο κόσμος των μεταφορών (+video)

Fleet Cars

Η Έκθεση IAA Transportation εκπροσωπεί τη βιομηχανία µεταφορών και logistics σε ολόκληρο το φάσμα της.

Advertisement
Advertisement

Η κορυφαία έκθεση επαγγελματικών οχημάτων στον κόσμο φιλοξενεί περισσότερους από 1.400 εκθέτες από 42 χώρες.

Με το μότο: «Άνθρωποι και αγαθά σε κίνηση» η IAA Transportation (ή αν θέλετε Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου στο Ανόβερο), πέρασε σε νέα εποχή: Στην μετά Covid-19 και στην εποχή, αλλά και  μετά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ηλεκτροκίνηση και υποδομές φόρτισης. Από τον ήλιο ως το υδρογόνο η IAA Transportation, παρουσιάζει τις υπάρχουσες και µελλοντικές τάσεις στον τοµέα των µεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας από τις 20 έως τις 25 Σεπτεµβρίου του 2022. Το newsauto.gr βρέθηκε στο Ανόβερο και σας μεταφέρουμε τι ξεχώρισε εκεί:

Ελαφρά φορτηγά – Ημιφορτηγά Ελαφρά επαγγελματικά οχήματα

Advertisement
Advertisement

Μικρό αλλά πανίσχυρο – και πάνω απ’ όλα ηλεκτρικό. Αυτό θα μπορούσε να είναι το φετινό θέμα για τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στην IAA Transportation. Με τις καινοτομίες τους, οι κατασκευαστές δείχνουν πώς η παράδοση αγαθών στον αστικό ιστό και έξω από αυτόν μπορεί να αλλάξει σημαντικά στο κοντινό μέλλον.

Bako Motors

Η Bako Motors θέλει να φέρει επανάσταση στις ελαφρές παραδόσεις της τελευταίας στιγμής με το B1. Η εταιρία υπόσχεται να μειώσει το λειτουργικό κόστος για τους πελάτες κατά 40% σε σύγκριση με τα συμβατικά οχήματα. Το ηλεκτρικό τρίτροχο όχημα Β1 έχει αυτονομία περίπου 200 χλμ. Ένα άλλο πλεονέκτημα του B1, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι η ευελιξία του, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καντίνα.

Ford
Η Ford παρουσιάζει στο κοινό τη νέα Ford Custom Generation. Η σειρά των ηλεκτρικών Custom στην κατηγορία ωφέλιμου φορτίου 1 τόνου θα κάνει πρεμιέρα στην αγορά το 2023. Το Transit Custom είναι επίσης διαθέσιμο ως ηλεκτρικό, E-Transit Custom, για πρώτη φορά. Το κερασάκι στην τούρτα, είναι το Electric Super Van. Το ηλεκτρικό εκθεσιακό όχημα διαθέτει 2.000 ίππους.

Kleuster

Advertisement

Το ευέλικτο μοτόποδήλατο φορτίου μεταφέρει έως και 326 κιλά. Το πλαίσιο μπορεί να εξοπλιστεί με διάφορες ηλεκτρικές κινητήριες μονάδες, οι οποίες θα κάνουν το… φορτηγό ποδήλατο εξαιρετικά ευέλικτο και χρηστικό για παραδόσεις δεμάτων, παραγγελίες παντοπωλείου, ιατρικές μεταφορές, καθαρισμό πόλης και ανακύκλωση, μεταξύ άλλων. Το Freegones διαθέτει ωφέλιμο φορτίο έως και 350 κιλά και αυτονομία 80 χλμ. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε μια οικιακή πρίζα μέσα σε πέντε ώρες.

Mubea

Η σειρά προϊόντων Cargo της Mubea είναι ουσιαστικά ένα ποδήλατο που είναι κατασκευασμένο σαν… αυτοκίνητο. Υψηλά πρότυπα ποιότητας επιτυγχάνονται χάρη στα premium εξαρτήματα. Με κλειστό ή ανοιχτό αμάξωμα, η εταιρία θέλει να θέσει νέα πρότυπα για στιβαρότητα, λειτουργικότητα, εργονομία, φόρτωση και ασφάλεια.

Renault

Advertisement

Η Renault παρουσιάζει τα ηλεκτρικά φορτηγά της στο Ανόβερο. Με το νέο Trafic έκλεισε την γκάμα της (Kangoo, Master E-Tech και Trafic).

Η εταιρία παρουσίασε και την φιλοσοφία της για την κίνηση με υδρογόνο. Η κυψέλη καυσίμου λειτουργεί ως ένα είδος επέκτασης αυτονομίας. Έτσι το Master το μεγαλύτερο ελαφρύ φορτηγό της Renault θα μπορεί να καλύψει έως και 500 χλμ. Το σημαντικότερο, είναι όμως ότι μπορεί να συνεχίσει τη… δουλειά γεμίζοντας γρήγορα το ρεζερβουάρ του στο σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου.

SAIC Maxus

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το Maxus MIFA 9 της SAIC Maxus είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MPV πλήρους μεγέθους στον κόσμο. Το ακρωνύμιο MIFA σημαίνει τα βασικά χαρακτηριστικά του επταθέσιου: Μέγιστο, Ευφυές, Φιλικό και… Καλλιτεχνικό. Η ευέλικτη πλατφόρμα του οχήματος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως SUV και pick-up. Το MPV μπορεί να καλύψει έως και 600 χλμ με μία φόρτιση μπαταρίας.

Sevic V500e

Advertisement

Το ηλεκτρικό van compact διαστάσεων, Sevic V500e, έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην IAA TRANSPORTATION.

Ο κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων Sevic με έδρα το Μπόχουμ σχεδίασε ειδικά το V500e για χρήση σε αστικούς χώρους. Στα χαρακτηριστικά του η ποικιλία αμαξωμάτων, που το κάνει ιδανικό για πολλές χρήσεις αλλά και ο μικρός σχεδιασμός της μπαταρίας με αυτονομία έως και 150 χλμ ή 300 χλμ με τη μεγάλη μπαταρία.

Volkswagen Professional

Η VW πιστεύει στην ηλεκτροκίνηση και το δείχνει. Στην γκάμα της και το περίπτερό της στην IAA Transportation πρωταγωνιστεί το ηλεκτρικό VW ID. Buzz σε όλες τις μορφές (van/κλούβα, ημιφορτηγό ακόμη και αυτοκινούμενο τροχόσπιτο). Στο κλιπ ο Lars Krause, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, εξηγεί το φαινόμενο ID.Buzz.

Φορτηγά – λεωφορεία: Ο μετασχηματισμός ενός ολόκληρου κλάδου

Ο τομέας των φορτηγών είναι το σωσίβιο της οικονομίας μας και αντιμετωπίζει μια ριζική αλλαγή. Διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και δημογραφικές αλλαγές έφεραν άμεσες εξελίξεις, στις μεταφορές και οι εταιρίες προσαρμόστηκαν άμεσα.

Mercedes-Benz Trucks, MAN, Iveco: Οι καινοτομίες των κατασκευαστών φορτηγών.

Στα φορτηγά της Mercedes-Benz στην κορυφή βρίσκεται και το eActros LongHaul με αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Χάρη στη φόρτιση μεγαβάτ, οι μπαταρίες του φορτίζονται από 20 έως 80 % σε 30 λεπτά. Η MAN παρουσιάζει τον ηλεκτρικό τράκτορα TGX αυτονομία μεταξύ 600 και 800 χιλιομέτρων, με μεσοπρόθεσμο στόχο έως και 1.000 χιλιόμετρα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Iveco, η οποία παρουσιάζει αφενός τον ηλεκτρικό τράκτορα Nikola Tre, ενώ ανακοινώνει και την πρόθεσή της για την χρήση κινητήρων υδρογόνου. Οι Σουηδοί κατασκευαστές Volvo και Scania επεκτείνουν επίσης τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων φορτηγών τους.

Οι κερδισμένοι

Στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου βραβεύονται οι καλύτεροι σε κάθε κατηγορία οχημάτων αλλά και εφαρμογών . Φέτος νικητές ήταν: Στην κατηγορία Van of the Year, (Βαν της χρονιάς) τα επαγγελματικά οχήματα Volkswagen κέρδισαν χάρη στο ID.Buzz. Το βραβείο The Truck of the Year (Φορτηγό της Χρονιάς) απονεμήθηκε στην DAF Trucks NV. Bus of the year (Το Λεωφορείο της Χρονιάς) κέρδισε η  MAN Truck & Bus SE. Το βραβείο στην κατηγορία Truck Innovation πήρε η Daimler Truck AG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρευνα Continental Mobility 2022
Καινοτόμος σταθμός φόρτισης από μπαταρίες… δεύτερης ζωής
Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι διασκεδαστική