Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποστάσεις από την αυτόνομη οδήγηση παίρνει η Toyota

Ελλάδα 6:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποστάσεις από την αυτόνομη οδήγηση παίρνει η Toyota

ΝΕΑ

Αποστάσεις από την αυτόνομη οδήγηση παίρνει η Toyota

ΝΕΑ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της αυτόνομης οδήγησης, η ιαπωνική εταιρία σύμφωνα με επίσημα χείλη, δεν βιάζεται να προχωρήσει στην αυτόνομη κίνηση των οχημάτων της, προτού βεβαιωθεί πως η ασφάλεια θα είναι εξασφαλισμένη στο έπακρο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Προτεραιότητα της εταιρείας είναι να βοηθήσει τους χρήστες των αυτοκινήτων να οδηγούν με ασφάλεια, αντί να τους αντικαταστήσουν, ένα ανώτερο στέλεχος της Toyota ο Seigo Kuzumaki πήρε αποστάσεις από την τάση της εποχής και ήταν απόλυτα κατηγορηματικός στις δηλώσεις του.

«Ένα εντελώς αυτόνομο αυτοκίνητο δεν είναι αυτό που ψάχνουμε», δήλωσε ο Seigo Kuzumaki, βοηθός γενικός διευθυντής τεχνολογίας της ασφάλειας της Toyota, κατά τη διάρκεια παρουσίασης. «Προτεραιότητά μας είναι η μείωση του αριθμού των ατυχημάτων», πρόσθεσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, η Toyota να μην προχωρήσει σε ένα μετέωρο εγχείρημα, αν δεν σιγουρευτεί για τη χρησιμότητά του.

Advertisement
Advertisement

Ο Kuzumaki σχολίασε και τον ανταγωνισμό προειδοποιώντας πως τα οχήματα αυτά πρέπει να λειτουργούν σε αυστηρά ελεγχόμενες περιοχές κάτω από ιδανικές συνθήκες. Αντίθετα, η Toyota έχει θέσει ως προτεραιότητα τη λεγόμενη τεχνολογία Level 3, στην οποία το όχημα μπορεί να επιταχύνει, και να επιβραδύνει αυτόματα αλλά άκρως ελεγχόμενα στον αυτοκινητόδρομο. Η φίρμα θα παρουσιάσει το σύστημα αυτό, που ονομάζεται Highway, στην Ιαπωνία το 2020.