Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκαλύφθηκε το νέας γενιάς Mazda 3 (+vid)

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκαλύφθηκε το νέας γενιάς Mazda 3 (+vid)

ΝΕΑ

Αποκαλύφθηκε το νέας γενιάς Mazda 3 (+vid)

ΝΕΑ

Ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της Mazda, το μικρο-μεσαίο «3» μπαίνει αισίως στην 4η γενιά του, έχοντας ως βασικά του χαρακτηριστικά την σπορτίφ σχεδιαστική γραμμή, τον τεχνολογικά άρτιο κινητήρα SkyActiv-X και τη νέα πλατφόρμα SVA.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Χωρίς να καταφεύγει σε σχεδιαστικές υπερβολές, το νέο Mazda 3 εξακολουθεί να διαθέτει ένα ιδιαίτερης ταυτότητας αμάξωμα, που ακολουθεί πιστά το δόγμα Kodo. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δηλώνει ότι έχει μια εξαιρετικά απλή «κίνηση» στη συνολική μορφή, ενώ παράλληλα είναι κομψό και εκφραστικό.

Advertisement
Advertisement

0d2b2713-2019-mazda-3-sedan-hatch-183-chariatis-530

Τόσο η έκδοση sedan όσο και η 5θυρη διαθέτουν μοναδικό σχεδιασμό, με το πρώτο  να υιοθετεί μια σειρά από στοιχεία που πρωτοείδαμε στο Vision Coupe, όπως την χαρακτηριστική εμπρός μάσκα και τους λεπτούς σε μέγεθος προβολείς. Πίσω διαθέτει ενσωματωμένη αεροτομή, καθώς και διπλή απόληξη στην εξάτμιση. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η απλότητα. Το ταμπλό αποτελείται από ένα ενιαίο κομμάτι, με μία οθόνη αφής 8,8 ιντσών να βρίσκεται στο πάνω μέρος του ταμπλό, ενώ νέας σχεδίασης είναι και το τριάκτινο τιμόνι που διαθέτει μεταβλητή υποβοήθηση.

8a9f5d5f-2019-mazda-3-sedan-hatch-263-chariatis-640

Advertisement

Κάτω από το καπό του νέου Mazda 3 βρίσκεται το μηχανικό σύνολο τεχνολογίας SkyActiv-X, που συνδυάζει τη ζωντάνια, το ραφινάρισμα ενός βενζινοκινητήρα με την οικονομία καυσίμου και την υψηλή ροπή ενός πετρελαιοκινητήρα. Το μυστικό για όλα αυτά ονομάζεται Spark Controlled Compression Ignition (SCCI) και πρόκειται για την τεχνολογία μεταβλητής συμπίεσης με την ρύθμιση της ανάφλεξης. Η γκάμα των κινητήρων θα είναι ατμοσφαιρικοί βενζινοκινητήρες 1,5, 2.0 και 2,5 λίτρων, ενώ υπάρχει και ένας diesel 1,8 λίτρων. Επίσης, αναμένουμε στο μέλλον και υβριδική έκδοση, ενώ δεν θα λείπουν και οι εκδόσεις με το σύστημα τετρακίνησης i-Activ. Σε ότι αφορά την ενεργητική ασφάλεια, το νέο Mazda 3 θα διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα G-Vectoring Control Plus, το οποίο επενεργεί στο σύστημα πέδησης, βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Advertisement