Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημα αποκαλυπτήρια για τη Veyron JP Wimille

Ελλάδα 8:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημα αποκαλυπτήρια για τη Veyron JP Wimille

ΝΕΑ

Επίσημα αποκαλυπτήρια για τη Veyron JP Wimille

ΝΕΑ

To Pebble Beach Concours d’Elegance επέλεξε η Bugatti για την πρώτη δημόσια εμφάνιση της Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille που κατασκευάστηκε προς τιμήν του αγωνιστικού οδηγού της τη δεκαετία του ’30. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία σειρά επετειακών Veyron, συνολικά έξι τον αριθμό, που η γαλλική εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει για να τιμήσει παλαιούς “ήρωες” της. Η JP-Wimille που επέδειξε τα κάλλη της στην “έκθεση για εκλεκτούς” στο Μοντερέι των ΗΠΑ, είναι μία από τις μόλις τρεις που θα κατασκευαστούν.

Οι όποιες ιδιαιτερότητές της, αφορούν μόνο στην εμφάνιση αφού παίρνει ώθηση από τον γνωστό W16 8.0 lt κινητήρα απόδοσης 1200 PS και ροπής 153 kgm (!), που χαρίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 2.6 sec. Είναι βαμμένη στο ίδιο μπλε χρώμα που είχε η θρυλική 57G Tank (φωτό κάτω) με την οποία ο Γάλλος οδηγός είχε κερδίσει στον θρυλικό 24ωρο αγώνα Le Mans του 1937 και η οποία “ταξίδεψε” για την έκθεση από τη Φιλαδέλφεια καθώς αποτελεί έκθεμα του “Simeone Foundation Automotive Museum “.

Η διχρωμία με τους δύο τόνους μπλε που βλέπουμε στο εξωτερικό, επικρατεί και στο εσωτερικό της επετειακής Veyron που στο τιμόνι και τον λεβιέ ταχυτήτων φέρει και διακοσμητικές ραφές στα χρώματα της γαλλικής σημαίας – μπλε, κόκκινο, λευκό- ενώ στα προσκέφαλα είναι ραμμένη η υπογραφή του Jean-Pierre Wimille.

Advertisement
Advertisement