Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Mazda 3 Turbo (+video)

Ελλάδα 20:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Mazda 3 Turbo (+video)

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Mazda 3 Turbo (+video)

ΝΕΑ

Μέσα από το επίσημο κανάλι της στο Youtube, η Mazda αποκάλυψε νωρίτερα τις προδιαγραφές του Mazda 3 Turbo, που εν τέλει θα έχει τον κινητήρα των 2,5 λίτρων με απόδοση 250 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda αναμενόταν πως θα αποκαλύψει επίσημα το Mazda 3 Turbo στις 8 Ιουλίου, αλλά η αντιπροσωπεία στο Μεξικό, αποδείχτηκε λίγο ανυπόμονη και έτσι έχουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Σε επίσημο βίντεο στο κανάλι της youtube, η Mazda de Mexico ανακοίνωσε τις προδιαγραφές της έκδοσης του Mazda 3 με τον turbo κινητήρα που τόσο πολύ αναμενόταν εδώ και καιρό. Πρόκειται για τον κινητήρα των 2,5 λίτρων, όπως όλοι περίμεναν, που χρησιμοποιείται και στο Mazda 6. Όπως και στην περίπτωση της ναυαρχίδας της Mazda, έτσι και στο μικρότερο μοντέλο, το μηχανικό σύνολο αποδίδει 250 ίππους και 42,8 kgm ροπής. Λόγω της απόδοσης αυτής, δεν αποκλείεται να δούμε τη συγκεκριμένη έκδοση του Mazda 3 να επανεμφανίζει το logo “MPS” και να απευθύνεται με τον τρόπο αυτό σε ένα κοινό που δίνει ιδιαίτερη σημασία στις επιδόσεις και τις οδηγικές «συγκινήσεις».

Advertisement
Advertisement

Το Mazda3 Turbo που θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες και αγορά μέσα στο 2021, θα είναι τετρακίνητο, με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο Skyactiv-Drive με paddles στο τιμόνι και αναμένεται με ενδιαφέρον να μάθουμε λεπτομέρειες για τις επιδόσεις του. Από το video της Mazda Mexico, προκύπτει πως το Mazda3 Turbo θα έχει ζάντες αλουμινίου με διάμετρο 18 ιντσών σε σκούρα απόχρωση, που θα ταιριάζει με τα καλύμματα των καθρεπτών και το χρώμα της μάσκας- στοιχεία που θα αποτελούν χαρακτηριστικά της έκδοσης. Αξίζει να σημειώσουμε πως για την αγορά του Μεξικού, οι παραγγελιοληψία ξεκινά προς τα τέλης του τρέχοντος μήνα.

Διαβάστε επίσης: Ένα Mazda MX-5 φονέας γιγάντων