Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για την one-off Ferrari SP48 Unica

Ελλάδα 8:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για την one-off Ferrari SP48 Unica

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για την one-off Ferrari SP48 Unica

ΝΕΑ

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Ferrari ασχολείται με ειδικά οne-off μοντέλα στο πλαίσιο επίδειξης των σχεδιαστικών και τεχνολογικών της δυνατοτήτων.

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική φίρμα παρουσιάζει μια ακόμα τέτοια δημιουργία, την SP48 Unica.

H Ferrari ετοίμασε ένα ακόμα one-off μοντέλο με την ονομασία SP48 Unica. Το αυτοκίνητο  βασίζεται στην F8 Tributo, η πλατφόρμα της οποίας έχει αποτελέσει βάση και για άλλες δημιουργίες του τμήματος Special Projects και είχε παρουσιαστεί το 2019 στην πλατφόρμα της 488 που χρησιμοποιείται και στην F8. Το διθέσιο one-off εφοδιάζεται με τον θηριώδη Twin-turbo V8 χωρητικότητας 3,9 λίτρων με απόδοση 770 ίππων και 770 Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο προέρχεται από την F8 Tributo, όπως και πολλά στοιχεία άλλωστε πάνω στο ιταλικό πανέμορφο supercar. Θυμίζουμε πως η F8 Tributo χρειάζεται μόλις 2.9 δευτερόλεπτα για να πιάσει από στάση τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η δημιουργία ειδικών μοντέλων εκτός της κανονικής γκάμας δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για εταιρίες όπως η Ferrari καθώς αυτές οι δημιουργίες δρουν ως τονωτική ένεση τόσο για την εικόνα όσο και για τα ταμεία τους. Tο τμήμα Special Projects του Μαρανέλλο παρουσίασε δύο τέτοια μοντέλα με έμπνευση από το παρελθόν και αντίστοιχη retro αισθητική: τα Monza SP1 και SP2 πριν από μερικούς μήνες, με την SP48 Unica να ακολουθεί για τα μάτια του ενός και μόνο πελάτη της.

Η SP48 Unica έχει πολλά κοινά σε σχέση με την Tributo, ωστόσο για τα μάτια του εκλεκτού πελάτη της έχει προχωρήσει σε σχετικές αναβαθμίσεις. Αυτές έχουν να κάνουν με ιδιαίτερους χρωματισμούς στο εσωτερικό αλλά και στην χρήση premium υλικών όπως αλκαντάρα και δέρμα που εκτοξεύουν το τελικό αποτέλεσμα για χάρη του. Και επειδή στην περίπτωση της Ferrari τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, απολαύστε την στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική φίρμα. Εξάλλου περισσότερες πιθανότητες έχετε να κερδίσετε το… τζόκερ παρά να τη δείτε από κοντά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιμή – ρεκόρ για μία υπερσπάνια Ferrari Enzo!
Μια Ferrari Roma κόλλησε σε στενό δρόμο (video)
Η Ferrari 812 GTS Novitec N-Largo σκαρφαλώνει στους 840 ίππους