Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για τη νέα Lotus Emira GT4

Ελλάδα 7:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη νέα Lotus Emira GT4

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για τη νέα Lotus Emira GT4

ΝΕΑ

Στην αποκάλυψη της αγωνιστικής έκδοσης της Emira GT4 προχώρησε η Lotus που έχει στο πλάνο της μια συναρπαστική νέα εποχή στους αγώνες αυτοκινήτων GT και αντοχής.

Advertisement
Advertisement

Η Lotus Emira GT4 έχει βελτιωμένη δυναμική, μειωμένο βάρος και βασικό χρωματικό μοτίβο σε πράσινο και μαύρο.

Η Lotus αποκάλυψε ένα νέο αγωνιστικό μοντέλο βασισμένο στην Emira και η εταιρεία λέει ότι «σηματοδοτεί την αρχή μιας συναρπαστικής νέας εποχής στους αγώνες GT​». Η Emira GT4 είναι φινιρισμένη σε πράσινο και μαύρο χρώμα, ενώ χρησιμοποιεί τον V6 κινητήρα των 3,5 λίτρων που προέρχεται από την Toyota και αποδίδει 400 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η αεροδυναμική βελτιώθηκε και το βάρος μειώθηκε κατά 145 κιλά, (1.260 κιλά απόβαρο), χάρη στο ελαφρύ αμάξωμα, το οποίο διαθέτει τώρα μια μεγάλη πίσω αεροτομή ως μέρος του αναθεωρημένου αεροδυναμικού πακέτου. Στο εσωτερικό, το GT4 είναι εξοπλισμένο με roll cage σύννομο στις διατάξεις της FIA, με μπάκετ κάθισμα και ζώνες έξι σημείων και πυρόσβεση. Η Lotus λέει ότι το GT4 είναι έτοιμο για αγώνες και ότι η επιστροφή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι το κλειδί για τη μεταμόρφωση της εταιρείας.

Το τελευταίο κατά παραγγελία αγωνιστικό μοντέλο της Lotus, ήταν η Evora GT4, που σημείωσε επιτυχία στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (British GT), στον 24ωρο αγώνα του Dubai και τον αντίστοιχο της Βαρκελώνης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα GT, στον 12ωρο αγώνα στην πίστα της Sepang, καθώς και στο Pirelli World Challenge.

Advertisement

Ένας περιορισμένος αριθμός μοντέλων GT4 θα κατασκευαστεί εγκαίρως για την αγωνιστική περίοδο 2022, με την παραγωγή να αυξάνεται σύμφωνα με την παγκόσμια ζήτηση. Το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί αργότερα φέτος σε μια εκδήλωση στην πίστα δοκιμών Hethel.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέσσερα νέα ηλεκτρικά από τη Lotus
Η Lotus Type 62-2 είναι ένα αριστούργημα της Radford με 609 ίππους
O Jenson Button πίσω από το τιμόνι της Lotus Emira (video)

 

Advertisement