Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Φορτιστές made in Greece

Ελλάδα 6:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Φορτιστές made in Greece

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Φορτιστές made in Greece

ΝΕΑ

Ένα τυχαίο γεγονός μας αποκάλυψε ότι πάνω από 900 φορτιστές έχουν κατασκευαστεί στην Μάνδρα Αττικής και είναι 100% ελληνικοί.

Advertisement
Advertisement

Κυριολεκτικά μέσω ενός τυχαίου γεγονότος με έναν φορτιστή της ΔΕΗ, στο Μαρούσι στάθηκε η αφορμή για να γνωρίσουμε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος ελληνικής εταιρείας, η οποία όπως διαπιστώσαμε κατασκευάζει φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας, έχει κατασκευάσει την πρώτη ελληνική Ανεμογεννήτρια, έχει βραβευθεί για τα υβριδικά συστήματα στην Τήλο και αποτελεί τον μοναδικό πάροχο στην Ελλάδα με 100% καθαρή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Παράλληλα, στην Αστυπάλαια διαπιστώσαμε επίσης ότι οι φορτιστές που έχουν τοποθετηθεί είναι επίσης made in Greece!

Ο λόγος για την Εunice Energy Group, η οποία είναι ένας αμιγώς ελληνικός όμιλος, με έδρα το Μαρούσι και μονάδα παραγωγής στην Μάνδρα Αττικής, στην οποία έχει τοποθετηθεί και φωτοβολταϊκό σύστημα στη στέγη ισχύος 40Kw και 62 Kw σύστημα αποθήκευσης και μετατροπείς ισχύος.

Advertisement
Advertisement

Η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Eunice Wind κατασκευάζει τους φορτιστές και την ανεμογεννήτρια EW 16 Thetis.

Ο άνθρωπος που προσπάθησε να μας βοηθήσει με ένα νέο φορτιστή της ΔΕΗ Blue στο Μαρούσι ήταν ο Dr.-Ing Γιώργος Πεχλιβάνογλου, Chief Business Development Officer, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν Κυριακή βράδυ, διαπίστωσε ότι είχαμε ένα θέμα με την φόρτιση του ηλεκτρικού οχήματος και αμέσως σταμάτησε και προσπάθησε να μας βοηθήσει. Εκεί ανακαλύψαμε ότι η εταιρεία του κατασκευάζει τους συγκεκριμένους φορτιστές στην Ελλάδα οι οποίοι διακρίνονται για τα κορυφαία χαρακτηριστικά τους και βέβαια η επισκευή και συντήρησή τους είναι άμεση καθώς δεν χρειάζεται να αποστέλλονται στην Κίνα σε περίπτωση βλάβης

Οι φορτιστές made in Greece κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ομίλου στην Μάνδρα Αττικής και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ή χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους έχουν χρησιμοποιήσει στο δρόμο φορτίζοντας το όχημά τους σε κάποιο σταθμό φόρτισης της ΔΕΗ blue, στην Αστυπάλαια και σε άλλα νησιά αλλά στους περισσότερους φορτιστές έχουν τοποθετηθεί μόνο τα λογότυπα των εταιρειών ενέργειας.

Advertisement

Άλλωστε σε όλη την Επικράτεια έχουν τοποθετηθεί πάνω από 900 ελληνικοί φορτιστές της Eunice.

Η ελληνική εταιρεία συνεργάζεται με την ΔΕΗ Blue, με την Siemens, την Huawei, την Solax Power, την Phoenix Contact, την Deloitte, την Asso.subsea και την Joltie.

Advertisement

Οι made in Greece φορτιστές

Η εταιρεία Eunice κατασκευάζει τρεις φορτιστές που μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο δρόμο όσο και σε κατοικίες ή πυλωτές πολυκατοικιών.

Advertisement

Ο EEG-1S-7W είναι ένας μονοφασικός φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων, ο οποίος διαθέτει μία πρίζα φόρτισης και προσφέρεται για επιτοίχια τοποθέτηση ή τοποθέτηση σε πυλώνα και είναι ιδανικός για χώρους στάθμευσης, εμπορικά καταστήματα, κτήρια γραφείων, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, δημόσιους χώρους αλλά και σε περιπτώσεις όπου ο χώρος είναι περιορισμένος. To μοντέλο EEG-1S-7W συμμορφώνεται με όλες τις ισχύουσες ευρωπαϊκές οδηγίες και πληροί όλες τις απαιτήσεις σήμανσης CE.

Ο EEG-1S-22W είναι ένας τριφασικός φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων που κατασκευάζεται από τoν ελληνικό ενεργειακό Όμιλο Eunice ο οποίος διαθέτει μία πρίζα φόρτισης, προσφέρεται για επιτοίχια τοποθέτηση ή τοποθέτηση σε πυλώνα και είναι ιδανικός για χώρους στάθμευσης, εμπορικά καταστήματα, κτήρια γραφείων, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, δημόσιους χώρους αλλά και σε περιπτώσεις όπου ο χώρος είναι περιορισμένος. To μοντέλο EEG-1S-22W συμμορφώνεται με όλες τις ισχύουσες ευρωπαϊκές οδηγίες και πληροί όλες τις απαιτήσεις σήμανσης CE.

Ο EEG-2S-22P είναι ένας τριφασικός φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων ο οποίος διαθέτει δύο πρίζες φόρτισης, παρέχοντας τη δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης δύο ηλεκτρικών οχημάτων. Ο EEG-2S-22P διατίθεται για τοποθέτηση στο έδαφος και είναι κατάλληλος για εμπορικούς χώρους και εμπορικά κέντρα, κτήρια γραφείων, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, χώρους parking κλπ. To μοντέλο EEG-2S-22P συμμορφώνεται με όλες τις ισχύουσες ευρωπαϊκές οδηγίες και πληροί όλες τις απαιτήσεις σήμανσης CE.

Eunice Smart

Εκτός όμως των ελληνικών φορτιστών η Eunice έχει δημιουργήσει και ένα λογισμικό για έξυπνες συσκευές, ώστε οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων να έχουν στα χέρια τους μια ολοκληρωμένη διαχείριση που τους προσδίδει εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας, εποπτεία της ενεργειακής κατάστασης σε πραγματικό χρόνο, ανάλυση δεδομένων και βέλτιστη διαχείριση ενέργειας ενώ επίσης λαμβάνουν και ειδοποιήσεις και συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας.

Ποια είναι η Eunice

Η Eunice αποτελεί μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, μέλος του Ομίλου Eunice και ως ο μοναδικός πάροχος στην Ελληνική αγορά με 100% καθαρή, πράσινη ενέργεια, παρέχει σε ελληνικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές. Συμμετέχει στην πρώτη γραμμή της ελληνικής και παγκόσμιας πράσινης οικονομίας υλοποιώντας ιδιωτικές επενδύσεις και διαθέτει ιδιόκτητα αιολικά και ηλιακά πάρκα. Η εταιρεία αναπτύσσει ισχυρές διεθνείς τεχνολογικές και επενδυτικές συμμαχίες και συνεργασίες και προωθεί αποτελεσματικά τις μεγάλες ενεργειακές μεταβολές, που αλλάζουν τον κόσμο.

Ως πρωτοπόροι στην καθαρή ενέργεια, συμβάλλουν δυναμικά στη διαμόρφωση του κλάδου, καθιστώντας την ενέργεια από τον ήλιο και τον άνεμο προσιτή σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια εταιρεία θα έχει 10.000 φορτιστές στα επόμενα 5 χρόνια;
Φορτιστές των 50kW κάθε 60 χλμ. στο βασικό οδικό δίκτυο!
ΕΕ: Σε μόλις 2 κράτη-μέλη οι μισοί φορτιστές ηλεκτρικών ΙΧ!