Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποφασισμένοι οι Ιάπωνες να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας

Ελλάδα 12:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποφασισμένοι οι Ιάπωνες να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας

ΝΕΑ

Αποφασισμένοι οι Ιάπωνες να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας

ΝΕΑ

Η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων θα δημιουργήσει και ειδικό ταμείο αλληλεγγύης.

Advertisement
Advertisement

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα κάνουν τα πάντα ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας παγκοσμίως μετά τις τεράστιες ζημιές που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας (JAMA) Akio Toyoda ο οποίος είναι και ο CEO της Toyota.

Ο ίδιος τόνισε ότι η μεγαλύτερη απειλή για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η πιθανή απώλεια ειδικευμένων εργατών ωστόσο η JAMA θα δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο για να στηρίξει όποιους χάσουν την εργασία τους μέχρι να βρουν την επόμενη δουλειά τους.

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Toyoda δεν παρέλειψε να επισημάνει επίσης την αποφασιστικότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών σε δύσκολες περιόδους όπως εκείνης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου όπου η Toyota καλλιέργησε οπωροκηπευτικά προϊόντα σε αγροκτήματα και κατασκεύαζε τηγάνια και κατσαρόλες ώστε να επιβιώσει και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας.

Τώρα η Toyota κατασκευάζει πλέον προστατευτικές μάσκες προσώπου για τους υπαλλήλους των εγκαταστάσεών της ώστε να προστατευθούν έναντι του κορωνοϊού.

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με 5.608 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 100 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Advertisement

Η κυβέρνηση της χώρας έχει ανακοινώσει ένα τεράστιο πακέτο στήριξης ύψους 910 δις. ευρώ (108 τρισ. γιεν)  το οποίο αντιστοιχεί στο 20% της οικονομικής παραγωγής της Ιαπωνίας, ώστε να μειώσει της ζημίες που έχει προκαλέσει στις επιχειρήσεις αλλά και στην οικονομία ο κορωνοϊός.

Η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας (JAMA) απαρτίζουν οι βιομηχανίες Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi, Suzuki, Mazda, Daihatsu, Hino, Subaru, Isuzu, UD, Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation, Kawasaki Heavy Industries και Yamaha.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ο κορωνοϊός «έφαγε» τους… Βιολογικούς καθαρισμούς αυτοκινήτων!

Σοκ! Κάποιοι θέλουν να τοποθετήσουν στηθαία ασφαλείας made in… Turkey!

Advertisement

Νέα παράταση στο προσωρινό λουκέτο των ΚΤΕΟ