Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απόδραση στη Λίμνη Δόξα με την Easy Rental

Ελλάδα 8:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απόδραση στη Λίμνη Δόξα με την Easy Rental

ΝΕΑ

Απόδραση στη Λίμνη Δόξα με την Easy Rental

ΝΕΑ

To θέμα δεν είναι να βρεις τον χρόνο, αλλά να φτιάξεις τον δικό σου χρόνο. Αρκεί ένα κλικ στην ιστοσελίδα της Easy Rental, ένα προσεγμένο στην εντέλεια αυτοκίνητο να σε περιμένει και μόλις δύο ώρες οδήγησης για να βρεθείς στη Λίμνη Δόξα των μαγικών χρωμάτων και του αργού χρόνου.

Advertisement
Advertisement

Τι είναι τελικά ο χρόνος; Χρόνος είναι αυτό που χάνεται όταν εσύ σχεδιάζεις και αναβάλεις. Έχει και την κακή συνήθεια να μην συγκινείται από προφάσεις και δικαιολογίες για τις στιγμές που έφυγαν χωρίς να τις ζήσεις όπως θα τις ήθελες. Και η έλλειψη αυτοκινήτου είτε για λόγους συγκυρίας είτε γιατί τα οικονομικά δεν βγαίνουν, είναι πια στις μέρες μας μία “αδικαιολόγητη” δικαιολογία. Ιδίως όταν υπάρχουν εταιρίες όπως η Easy Rentalπου κάνουν την υπόθεση “θέλω-αυτοκίνητο-τώρα!” μία απλή διαδικασία λίγων λεπτών στον υπολογιστή.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μια έμπνευση της στιγμής. Είναι αυτό που χωρίζει ένα χαμένο Σαββατοκύριακο στον καναπέ από μια διήμερη -ή και μεγαλύτερη- απόδραση σε κάποιο  προορισμό που πάντα ονειρευόσουν μα ποτέ δεν το αποφάσιζες.

Είναι συνήθως και μία υπόθεση της παρέας, μία χαρά που μοιράστηκε και γι’ αυτό έχει και μεγαλύτερη αξία. Μα πάνω απ’ όλα είναι η απόφαση να πάρεις το “τιμόνι” του προσωπικού σου χρόνου και να ζήσεις την στιγμή χωρίς ενοχές. Και με προσιτό κόστος.

Advertisement
Advertisement

Με την εύκολη και χωρίς άγχη παραλαβή του αυτοκινήτου, όλα πλέον αρχίζουν και αποκτούν νόημα. Η έβδομη σεζόν στη σειρά στο Netflix παίρνει αναβολή για μια άλλη φορά. Και σειρά έχει ο δικός σου πρωταγωνιστικός ρόλος στο προσωπικό σου σενάριο της ευδαιμονίας που προσφέρει απλόχερα ένα ταξίδι.

Ένα ταξίδι που η Easy Rental το κάνει μία εύκολη υπόθεση για αυτούς που είτε δεν έχουν αποκτήσει ακόμα το δικό τους αυτοκίνητο, είτε γιατί αναζητούν την ευκολία της ενοικίασης, μακριά από τα άγχη και τα βάρη της ιδιοκτησίας.

Advertisement

Μία δυναμικά ανερχόμενη εταιρία στον χώρο του leasing και της ενοικίασης, η οποία προσφέρει μία μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων σε εξαιρετική κατάσταση, σε διάφορα μεγέθη και τύπους, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν κάθε είδους μεταφορικές ανάγκες.

Advertisement

Η Easy Rental έχει λύσεις και απαντήσεις για όλους και για όλα. Από επιχειρήσεις ως παροχή υπηρεσιών έως κάποιον που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για λίγες ημέρες, χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, παρά μόνο την ανάγκη να ξεφύγει από την ασφυκτική καθημερινότητα μέσα από ένα ταξίδι.

Ένα ταξίδι στην περίπτωσή μας όχι και τόσο μακρινό (μην ξεχνάμε και τα 2,5 ευρώ της βενζίνης), έτσι για αρχή. Μόλις 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Δυο ώρες χαλαρής οδήγησης, μέσα από όμορφα τοπία της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, που θα σε φέρουν σε μία από τις πιο ξεχωριστές καρτ-ποστάλ της χώρας μας.

Advertisement

Η κουκλίστικη λίμνη Δόξα αλλά και τα χωριά στο οροπέδιο του Φενεού, είναι ένα από τα σπάνια αντίδωρα της ελληνικής φύσης. Και όσο και αν φαίνεται παράξενο, για να δημιουργηθεί όλη αυτή η αισθητική υπερπαραγωγή, χρειάστηκε να μπει η έμπνευση και ο κόπος του ανθρώπου, καθώς η λίμνη είναι τεχνητή, με το νερό της να χρησιμεύει για την άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής.

Μπορεί για εμάς σήμερα η μαγική αυτή λίμνη να μοιάζει -και όντως να είναι!- τόσο φυσικά ενταγμένη στο τοπίο, λες και έπρεπε να είναι εκεί έτσι κι αλλιώς, όμως άρχισε να σχηματίζεται κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Και πήρε την σημερινή της μορφή λίγο πριν το γύρισμα του αιώνα, αναθερμαίνοντας το περιηγητικό ενδιαφέρον για μία περιοχή που κατάφερνε να επιβιώνει για δεκαετίες και να ζει μέσα στην θαυμαστή αυτάρκεια που προσφέρει ένας τόπος περίκλειστος από ψηλά βουνά και απομονωμένος από τον “έξω” κόσμο.

Η νεαρή λίμνη Δόξα, έχοντας μόλις κλείσει την τρίτη δεκαετία της ζωής της, κέρδισε πλέον επάξια τον τίτλο της κυρίας των τιμών του τουριστικού star system της ηπειρωτικής Ελλάδας. Μπορεί τώρα πια να μην είναι το καλά κρυμμένο μυστικό για λίγους και ψαγμένους. Όμως δεν έχασε τίποτα από την φρεσκάδα της και τη μοναδικότητά της.

Φωλιασμένη σαν καλά κρυμμένος θησαυρός μέσα στα ψηλά βουνά που την περιβάλλουν, διαθέτει εκπληκτικής διαύγειας νερά πάνω στην οποία αντικατοπτρίζονται όλες οι αποχρώσεις από την παλέτα των εποχών που χρωματίζουν την οργιαστική βλάστηση περιμετρικά της λίμνης.

Σε αυτά τα μόλις 4,5 χιλιόμετρα του -ασφάλτινου πλέον- γύρου της, όπου νιώθεις ξαφνικά σαν την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων, ανακαλύπτοντας κάθε λίγα μέτρα και ένα λόγο να κάνεις μια στάση. Είτε για ένα ακόμα -έχασες το μέτρημα;- instastory. Είτε για να αφουγκραστείς την ελληνική φύση στα καλύτερά της.

Κάθε εποχή έχει να σου προσφέρει και κάτι διαφορετικό, έναν εντελώς νέο καμβά πάνω στον οποίο το φως φτιάχνει διαρκώς νέα αισθητικά συμβάντα. Τώρα το καλοκαίρι θα βρεις την χαλάρωση και τον καθαρό αέρα των ψηλών βουνών, ιδίως αν συνδυάσεις την εκδρομή με διανυκτέρευση κάτω από τα άστρα και το θρόισμα των δέντρων  σε ένα αντίσκηνο δίπλα στη λίμνη.

Τον χειμώνα θα σου θυμίσει μία Ελβετία της διπλανής πόρτας, με τις χιονισμένες βουνοκορφές να λαμπυρίζουν στα σμαραγδένια νερά και τα χιονισμένα έλατα να σε φτιάχνουν ασύλληπτους αντικατοπτρισμούς. Μα πιο πολύ θα την απολαύσεις το φθινόπωρο, εκεί όπου όλες οι αποχρώσεις του κίτρινου και του κόκκινου οδηγούν σε ένα ασύλληπτο overdose τις αισθήσεις σου.

Το απόλυτο highlight της λίμνης είναι το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, το οποίο βρίσκεται στην άκρη μιας στενής γλώσσας στεριάς, η οποία κατάφερε να μείνει στην επιφάνεια της λίμνης, λίγο πιο πέρα από εκεί που βρισκόταν πριν βυθιστεί μέσα στα νερά τα υπολείμματα ενός παλαιότερου βυζαντινού μοναστηριού.

Οι ώρες στη λίμνη μπορούν να περάσουν με πολλούς τρόπους. Είτε αράζοντας κάτω από τα πανύψηλα δέντρα κάνοντας ένα πικ-νικ που θα το θυμάστε για όλη σας τη ζωή. Είτε ασχολούμενοι με διάφορες δραστηριότητες, όπως ιππασία ή ποδηλασία, όχι μόνο στην στεριά αλλά και στη λίμνη (μόδα των τελευταίων ετών αυτή, είναι αρκετά διασκεδαστικός τρόπος να “δει” κανείς την λίμνη από διαφορετική γωνία).

Η λίμνη Δόξα είναι αναμφίβολα το επίκεντρο της εκδρομής μας. Υπάρχουν όμως πολλά και ενδιαφέροντα να κάνει κάποιος στην γύρω περιοχή, και να περάσει ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο εικόνες και εμπειρίες.

Λίγο πιο πάνω από τη λίμνη βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, με ενδιαφέρουσες ιστορίες (το πατάρι που λειτουργούσε το Κρυφό Σχολειό, το επιχρυσωμένο τέμπλο από το 1762) αλλά και μία μοναδική θέα προς τη λίμνη και το οροπέδιο του Φενεού από το μπαλκόνι του.

Όποιος το επισκεφτεί θα κρατήσει μια γλυκιά γεύση από φιλεμένο γλυκό τριαντάφυλλο, που φτιάχνουν οι μοναχοί μόνοι τους, από καλλιέργεια που γίνεται στο μοναστήρι και το ετοιμάζουν κάθε Μάιο μέσα σε μία πολύ γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στην γύρω περιοχή υπάρχουν τα περίφημα χωριά του Φενεού, με πιο μεγάλο και χαρακτηριστικό από αυτά την Γκούρα, χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 950 μέτρων, με την υπέροχη πλατεία και την πλατεία των Ταξιαρχών να αποτελούν ένα απόλυτο must για μία ανάπαυλα στην εκδρομή.

Αξίζει επίσης ένα πέρασμα από όλα τα χωριά του Φενεού, με τις εκπλήξεις σε ντόπια εδέσματα να σε περιμένουν σε κάθε γωνία (δοκίμασε όλα τα τοπικά προϊόντα και μην φύγεις χωρίς να αγοράσεις  τουλάχιστον τα φημισμένα όσπρια της περιοχής).

Μπορείς να επισκεφτείς επίσης και “τα Μετέωρα της Πελοποννήσου”, λίγο έξω από το Στενό, όπου μέσα στους τεράστιους κάθετους βράχους θα εκπλαγείς από το μοναστήρι της Παναγίας των Βράχων και τις μυστικές του αίθουσες χωμένες μέσα στην πέτρα.

Η λίμνη Δόξα μπορεί να γίνει και η αφετηρία για διαδρομές σε όλη την περιοχή της Ζήρειας, ιδίως τώρα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο που δεν υφίσταται θέμα κλειστών δρόμων λόγω χιονιού. Αν φθάσεις ως εκεί μέσω Κιάτου και Στυμφαλίας επίλεξε να επιστρέψεις από το Δερβένι και την εκπληκτική κοιλάδα της Ευρωστίνης.

Ή να κάνεις μία από τις πιο εκλεκτικές ορεινές διαδρομές όλης της Ελλάδας και να βγεις μέσω Καρυάς προς την πλευρά των Τρικάλων Κορινθίας. Εκεί αν έχεις ακόμα πιο περιπετειώδη διάθεση, μπορείς να αναζητήσεις την αλπική λίμνη Δασίου, στην οποία φθάνεις μέσα από έναν βατό χωματόδρομο, μόνο όμως τις εποχές χωρίς χιόνι.

Ό,τι και να επιλέξεις, τα αυτοκίνητα της Easy Rental θα βρίσκονται κοντά σου για να κάνουν την εκδρομή σου ακόμα πιο ευχάριστη. Κάθε όχημα της εταιρίας βρίσκεται σε άψογη κατάσταση, είναι ελεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ έχει περάσει και έναν υψηλών προδιαγραφών βαθύ καθαρισμό πριν παραδοθεί για την βόλτα σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις κατηγορία οχήματος, να βρεις τις ημερομηνίες που εξυπηρετούν τον προγραμματισμό σου και να κάνεις την on-line κράτηση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Η Easy Rental εξασφαλίζει ότι όλη η διαδικασία του check-in θα είναι ταχύτατη και χωρίς καμία δυσκολία, έτσι ώστε το μόνο που θα μείνει για εσένα είναι να βάλεις το κέφι και την διάθεση να ταξιδέψεις.

Επιστρέφοντας αργά το βράδυ της Κυριακής ανακαλείς όλες τις ξεχωριστές εικόνες δίπλα στη λίμνη και τις στιγμές που κάθε ταξίδι κάνει τον χρόνο να γλυκαίνει, να γίνεται λιγότερο βιαστικός και απόλυτος.

Τώρα πια όμως ξέρεις τον τρόπο να το καταφέρεις. Αρκούν μερικά κλικ στην σελίδα της Easy Rental, ένα σημείο πάνω στον χάρτη, και η απόφαση όχι να βρεις τον χρόνο αλλά να φτιάξεις εσύ τον δικό σου. Πότε είπες ότι ξαναφεύγουμε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Easy Rental: Με εμπειρία και σεβασμό στον πελάτη
Αφιέρωμα Leasing: Οι προτάσεις που αξίζουν την προσοχή σας
Γιατί οι Έλληνες στρέφονται στο Leasing;