Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απόδειξη πως τα δυστυχήματα γίνονται και σε χαμηλές ταχύτητες (video)

Ελλάδα 19:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απόδειξη πως τα δυστυχήματα γίνονται και σε χαμηλές ταχύτητες (video)

ΝΕΑ

Απόδειξη πως τα δυστυχήματα γίνονται και σε χαμηλές ταχύτητες (video)

ΝΕΑ

Βίντεο μας καθιστά μάρτυρες της σφοδρής ανατροπής ενός ΙΧ, η ταχύτητα του οποίου δεν ξεπερνούσε τα 40 km/h.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να προκληθεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα, όταν κινούμαστε με χαμηλή ταχύτητα;

Βίντεο που καταγράφηκε πριν από μία εβδομάδα στις οδούς 64th & Lindbergh της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, καταρρίπτει τον μύθο που μας θέλει απόλυτα ασφαλείς όταν δεν ασκούμε μεγάλη πίεση στο γκάζι και καταδεικνύει πως μια στιγμή απροσεξίας μπορεί να αποβεί μοιραία.

Στο παρακάτω οπτικοακουστικό υλικό διακρίνουμε κάποια αυτοκίνητα να είναι σταματημένα μπροστά από ένα φωτεινό σηματοδότη (κοινώς φανάρι), αναμένοντας την πράσινη ένδειξη.

Advertisement
Advertisement

Μόλις άναψε το πράσινο φανάρι, τα οχήματα εκκίνησαν αναπτύσσοντας μικρή ταχύτητα. Το ίδιο έπραξε και ο/η οδηγός ενός Hyundai ασημί χρώματος, το οποίο προπορευόταν του οχήματος μέσα από το οποίο τραβήχτηκε το βίντεο.

Ο άνθρωπος, ωστόσο, που καθόταν πίσω από το τιμόνι φαίνεται πως δεν είχε στραμμένη την προσοχή του στο δρόμο, αλλά στα αυτοκίνητα της αριστερής λωρίδας και συγκεκριμένα στους συνοδηγούς επιβάτες, οι οποίοι είχαν ξεπροβάλει από τα παράθυρα.

Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού του Hyundai προκάλεσε την εκτροπή του τελευταίου από την λωρίδα του και τη σύγκρουση με σταθμευμένο όχημα, στα δεξία.

Advertisement

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Official Page (1 Underscore) (@911philly_)

Advertisement

Αυτό που πραγματικά σοκάρει, είναι πως παρά τη χαμηλή ταχύτητα, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν ξεπερνούσε τα 40 km/h, η σύγκρουση προκάλεσε τη βίαιη ανατροπή του Hyundai.

Τα 40 km/h προβάλλουν μεν «ακίνδυνα», στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι. Διότι κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης με ταχύτητα 32 km/h, η δύναμη που ασκείται σε ένα μέσο αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει τα 60 kN (κιλονιούτον) ή διαφορετικά τους 6 τόνους.

Advertisement

Ένα ακόμη στοιχείο που παρατηρούμε στο βίντεο, είναι η ασυνείδητη και άκρως επικίνδυνη συμπεριφορά των συνοδηγών των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πυροσβεστικό όχημα βάζει φωτιά σε βενζινάδικο (VIDEO)
Δραματική κατάρρευση γέφυρας στην Ινδία (VIDEO)
O εξωφρενικός ήχος του V12 της Pagani Huayra (VIDEO)