Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από τον δρόμο στην πίστα: Η νέα Lamborghini Huracan STO (video)

Ελλάδα 16:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Από τον δρόμο στην πίστα: Η νέα Lamborghini Huracan STO (video)

ΝΕΑ

Από τον δρόμο στην πίστα: Η νέα Lamborghini Huracan STO (video)

ΝΕΑ

Η Lamborghini αντλεί έμπνευση από το πλούσιο αγωνιστικό παρελθόν της και κατασκευάζει ένα hypercar που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του.

Advertisement
Advertisement

Στην απομάκρυνση της κουκούλας της Lamborghini Huracan Super Trofeo Omologata (STO) προχώρησε, πριν λίγες μέρες, η μάρκα από τη Σαντ’Αγκάτα Μπολονιέζε, αντλώντας έμπνευση από τα ιδιαίτερα επιτυχημένα αγωνιστικά της Squadra Corse, Huracan Super Trofeo EVO και Huracan GT3 Evo, τα οποία μεγαλούργησαν στους θεσμούς 24 Ώρες της Daytona και 12 Ώρες του Sebring.

Δεδομένης της πλούσιας αγωνιστικής κληρονομιάς της Lamborghini, το νεότευκτο hypercar δεν θα μπορούσε να αποκηρύττει το DNA του και ως εκ τούτου διακρίνεται για το χαμηλό βάρος του, την εντυπωσιακή αεροδυναμική και, εν γένει, τις ισχυρές επιδόσεις του.

Αποκλειστικά πισωκίνητη, η Lamborghini Huracan STO τροφοδοτείται από έναν V10 κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων ο οποίος ναι αποδίδει ίδια ισχύ (630 ps) με τις Huracan EVO και Performante, η ροπή, ωστόσο, είναι μειωμένη κατά 35 Nm  (565 αντί 600 Νm).

Advertisement
Advertisement

Η τελική ταχύτητα αντιστοιχεί σε 310 χλμ./ώρα, το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 3 sec, το 0-200 χλμ./ώρα σε 9 sec, ενώ το για το 100-0 χλμ./ώρα απαιτούνται μόλις 30 μέτρα.

Για την απογείωση της δυναμικής παρουσίας της STO στον δρόμο, το εξειδικευμένο προσωπικό της Lamborghini έπρεπε να του χαρίσει… μια δίαιτα. Αυτή απέδωσε καρπούς χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονήματος (στο 75% του αμαξώματος), η οποία επιτρέπει στο μοντέλο να ζυγίζει μόλις 1.339 κιλά.

Advertisement

Σπουδαία δουλειά έγινε και με φόντο τη αεροδυναμική, η οποία είναι αυξημένη κατά 37%, ενώ ιδανικά για κάθε είδους οδήγηση κρίνονται τα νεοσύστατα προγράμματα οδήγησης: STO (δρόμο), Trophy (πίστα) και Rain (βροχή).

Advertisement

Η Lamborghini συστήνει το μοντέλο με τους φίλους της αυτοκίνησης μέσω ενός βίντεο. Σε αυτό αναπαρίσταται η λαμπρή πορεία της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ γνωστοποιούνται και οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους αναπτύχθηκε το μοντέλο: Μεταξύ αυτών η «αστείρευτη επιθυμία για ταχύτητα» και το «πάθος για τελειότητα».

Δείτε περισσότερα για τη Huracan STO στο εντυπωσιακό βίντεο της Lamborghini:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Θέμα τα Τέλη Κυκλοφορίας…

Lockdown: Πως μπορείτε να πάτε σε έκθεση ΙΧ και συνεργείο

Αυτά είναι τα δικαιώματα των ντελιβεράδων!