Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ΚΤΕΛ αποφασίζουν αν τα μικρά παιδιά θα πληρώνουν εισιτήριο!

Ελλάδα 18:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ΚΤΕΛ αποφασίζουν αν τα μικρά παιδιά θα πληρώνουν εισιτήριο!

ΝΕΑ

Τα ΚΤΕΛ αποφασίζουν αν τα μικρά παιδιά θα πληρώνουν εισιτήριο!

ΝΕΑ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι το ΔΣ κάθε ΚΤΕΛ έχει την ευχέρεια να αποφασίσει για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων για κοινωνικούς λόγους.

Το θέμα της δωρεάν ή με κόμιστρο μεταφοράς των παιδιών κάτω των 6 ετών με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ δεν έχει καταργηθεί σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ωστόσο ξεκαθαρίζεται ότι δεν είναι δυνατόν να μεταφέρονται τα παιδιά στην αγκαλιά των γονιών τους καθώς κάτι τέτοιο εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλειά τους.

Μάλιστα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης προέβη στην εξής δήλωση σχετικά με την απόφαση που αφορά στην μεταφορά των παιδιών κάτω των έξι ετών με τα ΚΤΕΛ: «Η πρακτική να μεταφέρουν οι γονείς τα παιδιά στην αγκαλιά τους στο ίδιο κάθισμα στα υπεραστικά λεωφορεία εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια, κυρίως των παιδιών και αντίκειται στους εθνικούς και ενωσιακούς κανόνες μεταφοράς επιβατών.

Η κατάργηση αυτής της πρακτικής ήταν μία επιβεβλημένη απόφαση για λόγους οδική ασφάλειας. Ουδέποτε, λοιπόν, προβλεπόταν δωρεάν μεταφορά των παιδιών κάτω των 6 ετών στα ΚΤΕΛ, όταν αυτά καταλάμβαναν ξεχωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο.

Όσον αφορά στο κόμιστρο, στην ίδια απόφαση προβλέπεται ρητά ότι το ΔΣ κάθε ΚΤΕΛ έχει την ευχέρεια να αποφασίσει για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων για κοινωνικούς λόγους. Συνεπώς, η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς παραμένει. Αυτό που αλλάζει είναι ότι τα παιδιά κάτω των έξι ετών θα κάθονται σε χωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο και όχι πάνω στα πόδια ενηλίκων».  

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Κερδίζουν έδαφος τα καινούρια ΙΧ έναντι των εισαγόμενων μεταχειρισμένων

Πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα αυτοκίνητα, πιο υψηλά πρόστιμα!

Advertisement
Advertisement

Βρετανία: «Πράσινες» πινακίδες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα