Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ποιο μεταχειρισμένο κοστίζει 50% περισσότερα απ’ όσο είχε καινούριο…

Ελλάδα 17:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ποιο μεταχειρισμένο κοστίζει 50% περισσότερα απ’ όσο είχε καινούριο…

ΝΕΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ποιο μεταχειρισμένο κοστίζει 50% περισσότερα απ’ όσο είχε καινούριο…

ΝΕΑ

Επιβατικό που κόστιζε 20.170 ευρώ ως καινούριο το 2018, πωλείται σήμερα ως μεταχειρισμένο 30.000 ευρώ…

Advertisement
Advertisement

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2018 το Suzuki Jimny τελευταίας γενιάς «πάτησε» επί ελληνικού εδάφους. Τα logistics της εταιρείας Σφακιανάκης γέμισε με δεκάδες Jimny τα οποία είχαν ξεφορτώσει νταλίκες, με σκοπό να προετοιμαστούν και να μεταφερθούν στις αντιπροσωπείες της μάρκας.

Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε και η τιμή του ιαπωνικού 4×4, το οποίο εφοδιαζόταν με κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων και απόδοση 102 ίππους. Η αρχική τιμή ήταν τα 16.270 ευρώ (με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων) και στην πλούσια έκδοση GLX με το αυτόματο κιβώτιο (4 σχέσεων) έφτανε τα 20.170.

Αρκετοί τότε είχαν πει πως η τιμή είναι υψηλή και θα μπορούσε να είναι πιο προσιτή για το Jimny. Παρ’ όλα αυτά και όπως αποδείχτηκε, το αγοραστικό κοινό τίμησε το Jimny με το παραπάνω, γεγονός που φάνηκε και από τις πωλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Από ΙΧ έγινε επαγγελματικό

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα όχημα που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό το οποίο γνωρίζει τι αγοράζει και για τι χρήση το θέλει. Η πορεία του μοντέλου έδειχνε πως πάει περίφημα, όμως τα δεδομένα άλλαξαν όταν και πάρθηκε η απόφαση να διατίθεται μόνο ως επαγγελματικό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ήρθε στην Ελλάδα το επαγγελματικό Suzuki Jimny LCV

Advertisement

Παρ’ όλα αυτά το Jimny και ως επαγγελματικό συνέχισε και συνεχίζει την καλή πορεία με τιμή που αγγίζει σήμερα τα 21.260 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ).

Δύο από τα πρώτα Jimny που ήρθαν στην Ελλάδα ως επαγγελματικά

Ακριβότερο ως μεταχειρισμένο!

Advertisement

Διαπιστώνουμε πως η διαφορά ανάμεσα στην αρχική τιμή και στη σημερινή (επιβατικό vs επαγγελματικό) φτάνει τα 4.990 ευρώ. Ωστόσο εκεί που θα πρέπει να επικεντρωθούμε και φαντάζει απίστευτο είναι οι τιμές των μεταχειρισμένων Jimny που βρίσκονται στην Ελλάδα, τα οποία είναι και λίγα σε αριθμό.

Όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει σε σελίδα με αγγελίες μεταχειρισμένων, το πιο προσιτό Jimny τελευταίας γενιάς (ως επιβατικό) είναι διαθέσιμο με 23.900 ευρώ, δηλαδή 7.630 πιο ακριβό απ’ όσο είχε καινούριο!

Ελάχιστα “από δεύτερο χέρι”

Από τα μόλις… 8 μεταχειρισμένα Suzuki Jimny που υπάρχουν, η έκδοση GLX με αυτόματο κιβώτιο και 16.600 χιλιόμετρα στον οδομετρητή φτάνει τα 30.000 ευρώ, δηλαδή 9.830 ευρώ περισσότερα απ’ όσο κόστιζε ως καινούριο.

Advertisement

Και στις δύο περιπτώσεις η ποσοστιαία άνοδος αγγίζει σχεδόν το 50% (46.90% και 48.74%), νούμερο αδιανόητο αν αναλογιστούμε πως η διαφορά αφορά από καινούριο σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο!

Καινούριο Suzuki Jimny (τιμοκατάλογος 2018): 16.270 – 20.170 ευρώ
Μεταχειρισμένο Suzuki Jimny (από αγγελίες): 23.900 – 30.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tα αυτοκίνητα έχουν γίνει πανάκριβα για τη μεσαία τάξη!
Σοκ! Διπλάσια η αύξηση της τιμής στο diesel
Ποια άρματα βλέπουμε στον πόλεμο της Ουκρανίας; (+video)