Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο το τι λαμβάνει υπόψη η Tesla για τον υπολογισμό της αυτονομίας

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο το τι λαμβάνει υπόψη η Tesla για τον υπολογισμό της αυτονομίας

ΝΕΑ

Απίστευτο το τι λαμβάνει υπόψη η Tesla για τον υπολογισμό της αυτονομίας

ΝΕΑ

Μία ενημέρωση λογισμικού είναι διαθέσιμη για τα Tesla και μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη σε περίπτωση που είστε κάτοχος.

Advertisement
Advertisement

Τα δημοφιλή ηλεκτρικά προσπαθούν να είναι όσο πιο επίκαιρα γίνεται με συχνές ενημερώσεις over the air.

Η ενημέρωση λογισμικού 2022.16.0.2 αφορά σε αναβάθμιση της συνδεσιμότητας με τα smarthones και τις εφαρμογές όπως το Spotify, και την ευκολότερη χρήση από τον οδηγό και το συνοδηγό. Η καινοτομία ωστόσο της Tesla, έχει να κάνει με το σύστημα Navigation Energy Prediction. Μία εφαρμογή που είναι σε θέση να ενημερωθεί από τις προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν ή θα επικρατήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Advertisement
Advertisement

Το Navigation Energy Prediction, μπορεί να συνδυάσει τις καιρικές συνθήκες με την τοποθεσία του οχήματος ή τον προορισμό και να υπολογίσει με μεγάλη ακρίβεια την εκτιμώμενη αυτονομία που υπολείπεται μέχρι να εξαντληθεί η μπαταρία. Έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές το φαινόμενο του να αλλάζει η αυτονομία σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην πορεία της διαδρομής, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Οι εκπλήξεις λοιπόν στα Tesla μετά από την ενημέρωση, θα περιοριστούν ή μπορεί  και να εξαφανιστούν, σε μία προσπάθεια πλήρους αξιοπιστίας του εκτιμώμενου range. Ταυτόχρονα, μετά από την εν λόγο αναβάθμιση, θα μπορεί να ενημερωθεί ο οδηγός σχετικά με τους χρόνους αναμονής στους σταθμούς ταχυφόρτισης της Tesla και να προτείνει κάποιο κοντινό supercharger χωρίς «ουρά». Η 2022.16.0.2 έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν, όταν το 2019 την είδαμε σε ένα Model 3 Performance, τώρα όμως είναι η πρώτη φορά που θα το δούμε σε μαζική χρήση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος οι παραγγελίες για Tesla Cybertruck για την Ευρώπη
Τελικά τα Tesla πιάνουν πιο εύκολα φωτιά;
Βάλανε χέρι οι Γερμανοί στο Tesla Model Y