Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο ρεκόρ συνεχόμενου drift για 17 ώρες και 34 λεπτά! (Video)

Ελλάδα 8:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απίστευτο ρεκόρ συνεχόμενου drift για 17 ώρες και 34 λεπτά! (Video)

ΝΕΑ

Απίστευτο ρεκόρ συνεχόμενου drift για 17 ώρες και 34 λεπτά! (Video)

ΝΕΑ

Ξεκίνησε στις 10 το πρωί και τελείωσε στις 4 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας έχοντας καλύψει 439,8 χιλιόμετρα πηγαίνοντας διαρκώς με το πλάι!

Advertisement
Advertisement

Στον παράξενο κόσμο των ρεκόρ κάθε είδους, υπάρχει μεταξύ άλλων και εκείνο για το μεγαλύτερης σε διάρκεια drift. Η επίσημη καταγραφή στο βιβλίο Guiness έγινε πριν ένα περίπου χρόνο όπου μία BMW M5 με οδηγό τον εκπαιδευτή Johan Schwart κατάφερε να κάνει 374,17 χιλιόμετρα συνεχόμενα με το πλάι, κινούμενη (και ανεφοδιαζόμενη εν κινήσει!) επί περίπου 8 ώρες.

Ένας Ρώσος όμως έρχεται να διεκδικήσει αυτό το ρεκόρ με μία επίδοση που αν δεν υπήρχε η διαρκής καταγραφή και η live μετάδοση στο Youtube δεν θα μπορούσε να την πιστέψει κανείς.

Ονομάζεται Evghenii Novokşonov και για να κάνει την δική του προσπάθεια ταξίδεψε έως μία παγωμένη λίμνη κοντά στα Ουράλια Όρη. Εκεί χρησιμοποίησε ένα VAZ-2116 το οποίο είχε διάφορες μετατροπές, με κυριότερη την προσθήκη μιας δεξαμενής 200 λίτρων στην οποία προστέθηκαν και τα 40 λίτρα του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η προσπάθειά του ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε 17 ώρες και 34 λεπτά αργότερα, έχοντας καλύψει μία απόσταση 439,8 χιλιομέτρων. Μάλιστα το ψυγείο του αυτοκινήτου είχε παραδώσει το πνεύμα μετά την 16η ώρα, όμως τελικά συνέχισε για μιάμιση ώρα ακόμα μέχρι να παραδώσει τελείως το πνεύμα.

Το πρόβλημα πάντως Evghenii είναι ότι ο οργανισμός Guiness έχει αποκλείσει την Ρωσία οπότε δεν μπορεί να καταγραφεί και επίσημα. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μαζέψει χρήματα από φίλους και χορηγούς για να εγγραφεί στο Ρωσικό Βιβλίο των Ρεκόρ.

Πάντως το video στο Youtube με διάρκεια 17 ώρες και 34 λεπτά είναι αδιάψευστος μάρτυρας της τρέλας -και των ικανοτήτων- που κουβαλάει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Vaughn Gittin Jr. με τη Ford Mustang Mach-E 1400 driftάρει στα Φερόε (+video)
Ο Σταύρος Γρύλλης μας ξεναγεί με drift στην Κω (+video)
Ιαπωνικά μαθήματα… drift με το Toyota GR Yaris (video)

Advertisement