Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο Σταύρος Γρύλλης μας ξεναγεί με drift στην Κω (+video)

Ελλάδα 0:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Σταύρος Γρύλλης μας ξεναγεί με drift στην Κω (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο Σταύρος Γρύλλης μας ξεναγεί με drift στην Κω (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Μέσω ενός promo video ο νεότερος οδηγός του Πρωταθλήματος Drft, Σταύρος Γρύλλης, μας συστήνει μία από τις ομορφότερες διαδρομές στην Κω, drftάροντας με την αγωνιστική Toyota Corolla AE86 των 650 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό promo video θα συνοδεύει τη συμμετοχή του Έλληνα Αθλητή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Drift Masters του 2021.

Η μόδα των «Touge Video» έφτασε και στην Ελλάδα και συνεχίζεται με τον καλύτερο τρόπο. Για όσους δεν γνωρίζουν ως «Touge Video» χαρακτηρίζεται το Drft σε μία ανηφορική, συνήθως, διαδρομή. Ο Σταύρος Γρύλλης με τον φωτογράφο/κινηματογραφιστή Μιχάλη Πατακό (Michael Patakos Photography) δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό video drift στην διαδρομή, που ενώνει τις περιοχές Πλατάνι και Ζιά.

Advertisement
Advertisement

Τα γυρίσματα έγιναν στις 11-12 Απρίλιου, με την βοήθεια του Δήμου της Κω, του ΔΟΠΑΒΣ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Κω και της Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας. Η διαδρομή των τεσσάρων χλμ χωρίστηκε σε κομμάτια και στο κάθε κομμάτι έγιναν δύο με τέσσερα περάσματα. Για την κινηματογράφιση ο Μιχάλης Πατακός (που έκανε και τις φωτογραφίες) χρησιμοποίησε στο σύνολο οκτώ κάμερες για να έχει διαθέσιμες, πολλές επιλογές στις οπτικές γωνίες.

Το μοντάζ ξεκίνησε τις επόμενες ημέρες αμέσως μετά τα γυρίσματα και διήρκησε περίπου τρεις εβδομάδες. Αρχικά έγινε η επιλογή των περασμάτων και μπήκαν στην σειρά, ώστε να μην χαθεί η εμπειρία της διαδρομής και να μείνει η αίσθηση της κίνησης από το ένα σημείο στο άλλο. Το video έγινε με σκοπό να δημιουργηθεί ένα promo clip της συμμετοχής του Έλληνα αθλητή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Drift Masters του 2021, το οποίο θα αναδεικνύει τον τόπο καταγωγής του, το αυτοκίνητο με την νέα του εμφάνιση και κάποιες βελτιώσεις που έχουν γίνει σε αυτό.

Advertisement

Επικοινωνήσαμε με τον Σταύρο Γρύλλη, ο οποίος μας έδωσε τις πληροφορίες για το video. Το ρωτήσαμε αν πίεσε πολύ και αν ένοιωσε φόβο σε κάποια στιγμή των γυρισμάτων και μας απάντησε: «Δεν Θα έλεγα ότι υπήρχε φόβος, αφού ο δρόμος ήταν κλειστός στην κυκλοφορία και δεν έφτασα στα όρια του αυτοκινήτου. Βλέπετε ο στόχος μας είναι να γίνει ένα εντυπωσιακό κλιπ και όχι ένα αγωνιστικό πέρασμα» είπε ο 18χρονος αθλητής και πρόσθεσε: «Υπήρχε περισσότερο αγωνία για το αν θα πάνε όλα καλά. Προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο οργανωμένοι γίνεται έχοντας «σημαδέψει» από πριν τις θέσεις των cameraman, τα κομμάτια πού θα βιντεοσκοπούσαμε ώστε να έχουμε από πριν στο μυαλό μας πώς θα κινηθούμε. Ανάμεσα στα περάσματα «κρυώναμε» το αμάξι, το ανεφοδιάζαμε, αν χρειαζόταν και συνεχίζαμε».

Advertisement

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Drift Masters (DMEC)

Από την ίδρυσή του το 2014, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Drift Masters (DMEC) έχει εξελιχθεί από ένα περιφερειακό πρωτάθλημα 3 γύρων μόνο, στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα drift στην ευρωπαϊκή ήπειρο με υψηλού επιπέδου συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Drift Masters Grand Prix αύξησε όχι μόνο τον αριθμό των οδηγών που λαμβάνουν μέρος, αλλά και τους αριθμούς των θεατών, που παρευρίσκονται ακόμη και online ενώ επεκτάθηκε παράλληλα ο αριθμός των εκδηλώσεων σε πέντε το 2015, σε σταθερά έξι το 2016, 2017, 2018, 2019 και 2020.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ατέλειωτο drift με την Porsche Cayenne (+video)
H Ford Mustang Mach-E είναι έτοιμη για drift
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift: Θέαμα στο Λουτράκι