Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα πουληθεί αυτή η Lamborghini Miura;

Ελλάδα 1:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο θα πουληθεί αυτή η Lamborghini Miura;

ΝΕΑ

Πόσο θα πουληθεί αυτή η Lamborghini Miura;

ΝΕΑ

Δεν είναι μια συνηθισμένη έκδοση του θρυλικού μοντέλου, αλλά μια Miura P400 SV με 380 ίππους!

Advertisement
Advertisement

Η Miura εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς ως το απόλυτο, από όλα τα μοντέλα της Lamborghini και τον επόμενο μήνα, ένα εξαιρετικό συλλεκτικό αυτοκίνητο, θα διαλύσει το… μπλοκ δημοπρασιών.

Εάν οι εκτιμήσεις, πριν από τη δημοπρασία αποδειχθούν ακριβείς, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να πουληθεί μεταξύ 3,5 και 4,25 εκατομμυρίων δολαρίων!

Η συγκεκριμένη Miura είναι ένα από τα μόλις 150 μοντέλα P400 SV που κατασκευάστηκαν ποτέ, τα οποία, εξαιρουμένης της εξαιρετικά περιορισμένης παραλλαγής P400 SV/J, αντιπροσώπευαν την απόλυτη έκδοση του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini έβγαλε για πρώτη φορά τα καλύμματα αναβαθμισμένης Miura το 1971 και ενώ μοιράστηκε πολλά από τα εξαρτήματά της… απλής έκδοσης, επωφελήθηκε από μια σειρά βελτιώσεων για να τη κάνει πολύ καλύτερη.

Για παράδειγμα, η Lamborghini άλλαξε το χρονισμό του εκκεντροφόρου του ατμοσφαιρικού V12 των 3,9 λίτρων και τοποθέτησε νέα καρμπυρατέρ Weber, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να παράγει επιπλέον 15 ίππους, ανεβάζοντας την ισχύ στους 380 ίππους με 400 Nm ροπής . Αυτή η Miura SV είναι μία από τις μόλις 96 που διαθέτουν διαχωρισμένο κάρτερ, όπου το κιβώτιο ταχυτήτων είχε το δικό του σύστημα λίπανσης, ξεχωριστά από τον κινητήρα.

Advertisement

Η Gooding & Company προσθέτει ότι το εν λόγω αυτοκίνητο είναι το μόνο βαμμένο σε Tahitian Blue, ενώ «πατάει» σε χρυσούς τροχούς. Ο συνδυασμός χρωμάτων φαίνεται εξαιρετικός και η αποκατάσταση της ποιότητας από τον Ιταλό ειδικό Cremonini Garrozzeria σημαίνει ότι ολόκληρο το αυτοκίνητο φαίνεται εξίσου καλό, όσο θα ήταν όταν «είδε» για πρώτη φορά το «φως της ζωής».

Advertisement

Αυτό το αυτοκίνητο βγήκε από το εργοστάσιο της Lamborghini στις 12 Μαΐου 1972 και είναι εξοπλισμένο με κλιματισμό, καθιστώντας το ένα από τα μόλις 30 SV με ¨τέτοιο προνόμιο, για την εποχή.

Έχει, επίσης, εντυπωσιακές λευκές δερμάτινες επενδύσεις και παραδόθηκε αρχικά σε πελάτη στην Ιταλία. Ο πρώτος ιδιοκτήτης το αγάπησε τόσο πολύ που το κράτησε για 38 χρόνια, γράφοντας 80.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσες ώρες χρειάστηκαν για το βάψιμο αυτής της Lamborghini Huracan;
Πόσο θα περιμένετε για μια Lamborghini Revuelto (+ video)
Εν κινήσει η διάδοχος της Lamborghini Huracan (+video)

Advertisement