Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Πολιτεία των ΗΠΑ θέλει να απαγορεύσει τα ηλεκτρικά!

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο: Πολιτεία των ΗΠΑ θέλει να απαγορεύσει τα ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Απίστευτο: Πολιτεία των ΗΠΑ θέλει να απαγορεύσει τα ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Τι κι αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι κυβερνήσεις επιδιώκουν την προώθηση και την ανάπτυξη πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Υπάρχουν και αυτοί που διαφωνούν με αυτή την πρακτική.

Advertisement
Advertisement

Η προώθηση των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, πέραν από την προστασία τού περιβάλλοντος από την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά τη χρήση τους, εξυπηρετεί και στην αντίστοιχη προστασία των συμφερόντων των επενδυτών στην ηλεκτροκίνηση.

Αυτά, προφανώς, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των πετρελαιοπαραγωγών, τουλάχιστον στην αρχική αντιπαράθεσή τους, οι οποίοι με τη σειρά τους θέλουν να τα διατηρήσουν, αντιστοίχως.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι ομοσπονδιακές Αρχές της πολιτείας του Γουαϊόμινγκ, στις ΗΠΑ, επεξεργάζονται ένα σχέδιο νόμου όπου θα επιτρέπει την πώληση καινούργιων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης και μετά το 2035, τόσο σε αυτή όσο και σε άλλες πολιτείες της χώρας.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή το Γουαϊόμινγκ έχει στο έδαφός του εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις οποίες απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι. Επιπλέον, παρότι η συγκεκριμένη πολιτεία είναι η δέκατη μεγαλύτερη σε έκταση από τις 50 που απαρτίζουν τις ΗΠΑ, είναι η πιο αραιοκατοικημένη όλων. Σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή ο συνολικός πληθυσμός της είναι μόλις 581.099 κάτοικοι.

Ο Jim Anderson, ο οποίος έχει διατελέσει γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών, δήλωσε σχετικά: «Θέλουμε να απωθήσουμε τις απαγορεύσεις πώλησης καινούργιων αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια ή η Νέα Υόρκη».

Advertisement

Ο Brian Boner, επίσης γερουσιαστής που εκλέγεται στην πολιτεία, δήλωσε: «Με ενδιαφέρει να εξασφαλίσουμε ότι οι λύσεις που θέλουν κάποιοι για τη λεγόμενη κλιματική κρίση είναι πραγματικά εφικτές στην καθημερινή ζωή. Δεν εκτιμώ το γεγονός ότι άλλες πολιτείες προσπαθούν επιβάλλουν τεχνολογίες οι οποίες δεν είναι έτοιμες ακόμα».

Advertisement

Να σημειώσουμε ότι εκτός από την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας στο Γουαϊόμινγκ (από την προώθηση των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων), είναι δύσκολο να δημιουργηθούν και να είναι αποδοτικές εκεί οι κατάλληλες υποδομές φόρτισης και εξυπηρέτησης των αυτοκινήτων τής συγκεκριμένης τεχνολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά τα ηλεκτρικά αγοράζουν οι Έλληνες!
Και όμως: Οι Αμερικανοί αντιστέκονται στην ηλεκτροκίνηση!
ΕΕ: «Βόμβα» οι επιδοτήσεις στα αυτοκίνητα made in USA!

Advertisement