Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Έβαζε «κοριούς» στα περιπολικά της Τροχαίας

Ελλάδα 1:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο: Έβαζε «κοριούς» στα περιπολικά της Τροχαίας

ΝΕΑ

Απίστευτο: Έβαζε «κοριούς» στα περιπολικά της Τροχαίας

ΝΕΑ

Η εφευρετικότητα όσων θέλουν να αποφύγουν την τσιμπίδα του νόμου δεν έχει όριο. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Advertisement
Advertisement

Σε μια παράτολμη κίνηση με στόχο να βοηθήσει τους οδηγούς φορτηγών να αποφύγουν τους ελέγχους και τα πρόστιμα, μια γυναίκα στην Κίνα επινόησε ένα μυστικό σχέδιο για την παρακολούθηση των θέσεων των περιπολικών χωρίς να βασίζεται σε συμβατικές μεθόδους μαζικής αναζήτησης, όπως η εφαρμογή Waze.

Διαχειριζόμενη μια εταιρεία εμπορευματικών μεταφορών στην πόλη Xiangyang, Hubei, η γυναίκα εκτέλεσε το ριψοκίνδυνο σχέδιό της για να μπει σε ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα νύχτα εγκαθιστώντας διακριτικά ανιχνευτές GPS σε πολλά περιπολικά οχήματα.

Το σχέδιο παρέμεινε απαρατήρητο για σχεδόν έξι μήνες, μέχρι που μια επιθεώρηση ρουτίνας αποκάλυψε μία από τις κρυφά τοποθετημένες συσκευές εντοπισμού σε ένα περιπολικό της αστυνομίας.

Advertisement
Advertisement

Με αφορμή την ανακάλυψη του μηχανικού, οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα που τελικά αποκάλυψε την έκταση της μυστικής επιχείρησης της γυναίκας.

Συνολικά, διαπιστώθηκε ότι επτά αστυνομικά οχήματα ήταν εξοπλισμένα με συσκευές εντοπισμού GPS, επιτρέποντας στη γυναίκα να μεταδίδει δεδομένα θέσης σε πραγματικό χρόνο στους οδηγούς φορτηγών, επιτρέποντάς τους να αποφεύγουν πιθανούς ελέγχους.

Παρά τη σοβαρότητα των πράξεών της, η γυναίκα αντιμετώπισε σχετικά μικρές συνέπειες, καθώς της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης μόλις οκτώ ημερών και πρόστιμο περίπου 60 ευρώ. Ο ακριβής αριθμός των προστίμων που αποφεύχθηκαν μέσω του σχεδίου της με GPS παραμένει άγνωστος.

Advertisement

Πάντως το περιστατικό εγείρει ερωτηματικά σχετικά με τη νομιμότητα και τα γενικότερα προβλήματα που δημιουργούν τέτοιου είδους συσκευές, οι οποίες μπορεί να είναι χρήσιμες για την ανεύρεση ενός κλεμμένου οχήματος όμως είναι εύκολο να πέσουν σε κακόβουλες πρακτικές και σε ό,τι έχει να κάνει με τα προσωπικά δεδομένα όλων μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σχολικό λεωφορείο στο Μαρούσι «έπεσε» σε σταθμευμένο αυτοκίνητο…
Πέθανε ο εμβληματικός τροχονόμος της «Αγίας Βαρβάρας» Νίκος Κωτσάκης
Δείτε πως λειτουργεί η τέλεια «δαγκάνα» της Τροχαίας (+video)

Advertisement