Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως λειτουργεί η τέλεια «δαγκάνα» της Τροχαίας (+video)

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πως λειτουργεί η τέλεια «δαγκάνα» της Τροχαίας (+video)

ΝΕΑ

Δείτε πως λειτουργεί η τέλεια «δαγκάνα» της Τροχαίας (+video)

ΝΕΑ

Όσοι προσπαθούν να διαφύγουν από το κυνηγητό των περιπολικών έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν ένα ανίκητο εργαλείο.

Advertisement
Advertisement

Σε ένα πρόσφατο περιστατικό στο Χόλιγουντ της Φλόριντα, οι αστυνομικές αρχές χρησιμοποίησαν με επιτυχία μια συσκευή γνωστή ως “The Grappler” για να συλλάβουν δύο 17χρονους υπόπτους για κλοπή αυτοκινήτου που διέφευγαν με μια κλεμμένη Chevrolet Camaro.

Το Grappler, μια συσκευή με δίχτυ που προσαρτάται στο μπροστινό μέρος ενός αστυνομικού οχήματος, αποδείχθηκε αποτελεσματικό στο να παγιδεύσει τα πίσω ελαστικά του αυτοκινήτου που διέφευγε, να το σταματήσει με ασφάλεια και να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές μεθόδους καταδίωξης.

Η κλοπή του αυτοκινήτου σημειώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου, όταν το κίτρινο muscle car φέρεται να κλάπηκε από τους έφηβους υπόπτους, οι οποίοι φέρονται να χρησιμοποίησαν πυροβόλο όπλο, αναγκάζοντας τον ιδιοκτήτη της Camaro να παραδώσει τα κλειδιά, ενώ φόρτωνε ψώνια στο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Το υλικό από την κάμερα ελέγχου του αστυνομικού οχήματος κατέγραψε τη στιγμή που το Grappler αναπτύχθηκε, αρπάζοντας με επιτυχία έναν από τους πίσω τροχούς της Camaro, αφού το αστυνομικό αυτοκίνητο έσπρωξε το πίσω μέρος του οχήματος.

Στη συνέχεια, ο νεαρός οδηγός έχασε τον έλεγχο της Camaro, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με έναν φράχτη.

Παρά τις μικρές ζημιές στον πίσω προφυλακτήρα, ο οποίος φαίνεται να κρέμεται για το υπόλοιπο της καταδίωξης, το Grappler σταμάτησε αποτελεσματικά την καταδίωξη χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Advertisement

Μετά την ανάπτυξη του Grappler, οι 17χρονοι ύποπτοι παραδόθηκαν στους αστυνομικούς, μη μπορώντας να συνεχίσουν τη διαφυγή τους. Και τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο για αξιολόγηση πριν μεταφερθούν σε ίδρυμα κράτησης ανηλίκων.

Σύμφωνα με τα αρχεία της φυλακής, οι έφηβοι αντιμετωπίζουν τώρα σημαντικές κατηγορίες, όπως ένοπλη ληστεία αυτοκινήτου, διαφυγή από τον τόπο του δυστυχήματος και διαφυγή από την αστυνομία.

Advertisement

Η επιτυχής ανάπτυξη του Grappler ανέδειξε την αποτελεσματικότητά του στον μετριασμό των κινδύνων που σχετίζονται με καταδιώξεις υψηλής ταχύτητας και τη διασφάλιση μιας ασφαλούς επίλυσης του περιστατικού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κατασχέσεις αυτοκινήτων και συλλήψεις οδηγών
Κάμερα της Τροχαίας καταγράφει σκύλο να οδηγεί
Η διπλή γραμμή και οι ατίθασοι Έλληνες μοτοσικλετιστές (+video)