Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Έκλεβαν αυτοκίνητα από το εργοστάσιο της VW

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απίστευτο: Έκλεβαν αυτοκίνητα από το εργοστάσιο της VW

ΝΕΑ

Απίστευτο: Έκλεβαν αυτοκίνητα από το εργοστάσιο της VW

ΝΕΑ

Ολοκαίνουρια μοντέλα της Volkswagen, συνολικής αξίας 3 εκατ. ευρώ έκαναν… φτερά, κάτω από την μύτη του προσωπικού ασφαλείας…

Advertisement
Advertisement

 

Σε απόγνωση είχαν βρεθεί το διάστημα 2016-2018 οι διοικούντες του εργοστασίου της VW στη γερμανική πόλη Βόλφσμπουργκ, καθώς διαπίστωναν πως κάποια αυτοκίνητα… έκαναν φτερά, κάτω… από τη μύτη τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES, το εν λόγω διάστημα κλάπηκαν 70 ολοκαίνουρια αυτοκίνητα συνολικής αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για μοντέλα που μόλις είχαν βγει από τη γραμμή συναρμολόγησης και βρισκόντουσαν εντός του εργοστασίου.

Advertisement
Advertisement

Πώς, όμως, «άρπαζαν» τα αυτοκίνητα πιάνοντας στους ύπνους τους φύλακες του εργοστασίου; Τη μεθοδολογία ανέλυσε στο περιθώριο της απολογίας του σε δικαστήριο ένας 32χρονος άντρας από την πόλη Πέρνικ της Βουλγαρίας, ο οποίος έδρασε τον Οκτώβριο του 2018.

Η λεία του αντιστοιχούσε σε 8 αυτοκίνητα, πέντε Tiguan και τρία Golf, τα οποία εξήγαγε αμέριμνος στη χώρα του. Μόλις μια εβδομάδα αργότερα, διαπιστώθηκε πως τα επτά αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν στη Σόφια, ενώ δεν δίστασε να κρατήσει για τον εαυτό του και ένα ολοκαίνουριο Golf.

 

Advertisement

 

Advertisement

Έπιασε στον ύπνο τους φύλακες

Όπως προέκυψε από τα λεγόμενά του, ο άντρας εισήλθε ανενόχλητος εντός του εργοστασίου πίσω από το τιμόνι ενός άδειου φορτηγού, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τα ελλιπή μέτρα φύλαξης του εργοστασίου.

Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι το γεγονός πως οι φύλακες δεν ζήτησαν κάποιο έγγραφο, με το οποίο να πιστοποιείται το δικαίωμα εισόδου εντός της μονάδας.

Advertisement

Ο 32χρονος Βούλγαρος δεν εκμεταλλεύτηκε απλά τη διαφαινόμενη αδιαφορία των υπαλλήλων, αλλά φαίνεται πως είχε άρτια γνώση των σταδίων που μεσολαβούν της παραγωγής και της εξόδου των αυτοκινήτων από το εργοστάσιο.

Γνώριζε πως τα κλειδιά βρίσκονταν στο σαλόνι των οχημάτων, ενώ είχε φροντίσει να έχει μαζί του μια παλιά λίστα φόρτωσης, την οποία επέδειξε στο προσωπικό ασφαλείας κατά την απομάκρυνσή του.

Η δράση του «ξεσκεπάστηκε» όταν οι λογιστές της VW σήμαναν συναγερμό, ενώ για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του, φρόντισαν κάποιες κάμερες ασφαλείας.

Η υπόθεση πήρε τη νομική οδό, με τον 32χρονο Βούλγαρο να καταδικάζεται σε φυλάκιση 2 ετών και 8 μηνών.

 

Διαβάστε επίσης:
Νέο VW Golf GTI: Ένα σύγχρονο… υπερόπλο (+video)
Στην Ελλάδα το υβριδικό VW Golf των 130 ίππων (+τιμές)
Στην Ελλάδα το VW Golf R των 320 ίππων (+τιμή)