Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στους ελληνικούς δρόμους το Citroen Ami

Ελλάδα 10:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στους ελληνικούς δρόμους το Citroen Ami

ΝΕΑ

Στους ελληνικούς δρόμους το Citroen Ami

ΝΕΑ

Το αμιγώς ηλεκτρικό Citroen Ami είναι ένα αυτοκίνητο που έρχεται για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησεις εντός πόλης.

Advertisement
Advertisement

Αυτοκίνητο… gadget

Η αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει με γοργούς ρυθμούς και το διαπιστώνουμε συνεχώς με τα νέα μοντέλα που κάνουν την εμφάνισή τους, με τις τεχνολογίες που έχουν… ξεφύγει αλλά και με την σχεδίαση που είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ προχωρημένη. Το σίγουρο είναι πως στο μέλλον θα επικρατήσει το customization, δηλαδή η δυνατότητα να μπορείς να διαμορφώνεις το αυτοκίνητο σύμφωνα με τα γούστα σου.

Το Citroen Ami δεν είναι ένα απλά ένα καινούριο μοντέλο αλλά ένα μοντέλο που θα λέγαμε ότι θυμίζει… gadget. Ξεχωριστό στην όψη, απλό στο σύνολο, με υλικά που δεν προέρχονται από το… διάστημα, καταφέρνει να ξεχωρίζει και να προκαλεί τα βλέμματα.

Advertisement
Advertisement

Όποιος το βλέπει θέλει να το βγάλει φωτογραφία

Το Ami προκαλεί αναστάτωση!

Αρχικά οι Γάλλοι είχαν ανακοινώσει πως το Ami θα κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένες χώρες, όπως και έγινε. Όμως το ενδιαφέρον αλλά και η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που έβαλε σε σκέψεις τα στελέχη της μάρκας.

Advertisement

Στην Ελλάδα το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο, ενδιαφέρθηκε και θέλησε να μάθει περισσότερα για το λιλιπούτιο και ξεχωριστό μοντέλο. Αρχικά οι σκέψεις αλλά και ο προγραμματισμός δεν προέβλεπε την εισαγωγή του αλλά όπως αποδεικνύεται και στην πράξη ήδη η εισαγωγική εταιρεία, η οποία πάντα κρύβει εκπλήξεις, έφερε δύο αυτοκίνητα για… δοκιμή.

Το αποτέλεσμα ήταν κάθε φορά που το Citroen Ami «πατάει» στο δρόμο να δημιουργεί… προβλήματα στην κυκλοφορία καθώς οι αντιδράσεις του κοινού είναι πολύ θερμές και όλοι θέλουν να το απαθανατίσουν.

Advertisement

Το εσωτερικό είναι απλό αλλά λειτουργικό

Στην… αναμονή

Να σημειώσουμε πως το Citroen Ami είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με τελική ταχύτητα τα 45 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Οι μπαταρίες του έχουν χωρητικότητα 5,5 kWh και προσφέρουν αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες μεταξύ 70-80 χιλιόμετρα, καλύπτοντας δηλαδή τις καθημερινές ανάγκες της πλειοψηφίας των χρηστών αυτοκινήτου. Το μήκος του αγγίζει τα 2,41 μέτρα και στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν δύο επιβάτες. Η φόρτιση γίνεται από μία απλή πρίζα σε μόλις 3 ώρες και από ένα καλώδιο που βρίσκεται τοποθετημένο στα πλαϊνά του αυτοκινήτου, στο σημείο που βρίσκεται η πόρτα του συνοδηγού.

Advertisement

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πληροφορίες για το μοντέλο, όπως για παράδειγμα πότε θα εισαχθεί και σε ποια τιμή, κάτι που αναμένουμε να μάθουμε σύντομα και θα σας ενημερώσουμε πρώτους.

Όσοι δεν το συναντήσετε στο δρόμο ίσως φανείτε τυχεροί και το δείτε στην αντιπροσωπεία της Citroen στη λεωφόρο Κηφισίας στο Χαλάνδρι