Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτη παρέμβαση της Tesla στα αυτοκίνητα των πελατών της…

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτη παρέμβαση της Tesla στα αυτοκίνητα των πελατών της…

ΝΕΑ

Απίστευτη παρέμβαση της Tesla στα αυτοκίνητα των πελατών της…

ΝΕΑ

Αν ασχολείστε λίγο παραπάνω με τα ηλεκτρικά καθίσματα αναζητώντας την σωστή ρύθμιση, η Tesla μπορεί να απενεργοποιήσει τις λειτουργίες τους.

Advertisement
Advertisement

Η νέα αντίληψη στην σχεδίαση και την κατασκευή των Tesla έχει φέρει και κάμποσες ιδιοτροπίες, τις οποίες ανακαλύπτουν σιγά σιγά ο ιδιοκτήτες τους. Και μία από αυτές που ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια είναι η νέα δυνατότητα που έχει αποκτήσει το αυτοκίνητο να μην επιτρέπει στον οδηγό να “παίζει” αρκετή ώρα με τις ρυθμίσεις των ηλεκτρικών καθισμάτων.

Τα νέα αυτοκίνητα που βγαίνουν από τα εργοστάσια της εταιρίας έχουν αυτό το σύστημα, το οποίο αντιλαμβάνεται πότε γίνεται μεγάλη χρήση των χειριστηρίων για την ρύθμιση των καθισμάτων, και κάποια στιγμή “παγώνει” κάθε λειτουργία, μέχρι να την ενεργοποιήσει ξανά μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Τα καθίσματα που τοποθετεί η Tesla στα νέα Model 3 και Model Y προέρχονται από την Κίνα και την εταιρία Yangfeng ενώ τελευταία εφαρμόζει και καθίσματα σε συνεργασία με την γερμανική εταιρία Brose η οποία κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα ηλεκτρικά μοτέρ και έχει παράδοση πάνω από 110 χρόνια ως προμηθευτής σε όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

 

 

Advertisement

To νέο σύστημα παρακολούθησης της “κατάχρησης ρυθμίσεων των καθισμάτων” εκπέμπει αρχικά ένα μήνυμα προς τον οδηγό, ο οποίος αν δεν υπακούσει, θα δει το κάθισμά του να αδρανοποιείται αυτόματα. Η πρώτη ειδοποίηση έρχεται μετά από 90 δευτερόλεπτα χρήσης των καθισμάτων και διακόπτει την λειτουργία για πέντε λεπτά. Αν επιμείνετε άλλα τριάντα δευτερόλεπτα τότε απενεργοποιούνται για αρκετή ώρα. Και όλα αυτά από εντολή που θα δωθεί απομακρυσμένα από τα κεντρικά της εταιρείας…

Κανείς δεν γνωρίζει για ποιον λόγο η Tesla ενσωματώνει αυτό το σύστημα, αν και κατά πάσα πιθανότητα έχει να κάνει με την αντοχή των μοτέρ που χρησιμοποιεί. Το ερώτημα βέβαια είναι αν όντως χρειάζεται κανείς δύο λεπτά να ρυθμίσει τα καθίσματά του.

Advertisement

Όμως, ακόμα και ελάχιστες περιπτώσεις να υπάρχουν (και ας μην ξεχνάμε τα παιδιά και το αγαπημένο τους παιχνίδι) είναι μάλλον αδιανόητο το 2022 να υπάρχει αυτή η τόσο παρεμβατική δυνατότητα σε μία εταιρία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σύντομα στην Ελλάδα το «γερμανικό» Tesla Model Y
Tesla: Σούπερ κέρδη αλλά τι γίνεται με τα νέα μοντέλα;
Aυτό είναι τελικά το Tesla Cybetruck; (+video)

Advertisement