Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σύντομα στην Ελλάδα το «γερμανικό» Tesla Model Y

Ελλάδα 9:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σύντομα στην Ελλάδα το «γερμανικό» Tesla Model Y

ΝΕΑ

Σύντομα στην Ελλάδα το «γερμανικό» Tesla Model Y

ΝΕΑ

Τo εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο βάζει μπρος τις μηχανές του ώστε να αρχίσουν οι παραδόσεις του αναβαθμισμένου SUV εταιρείας –  Βελτιωμένο θα είναι και το ηλεκτρικό best-seller Model 3.

Advertisement
Advertisement

Καθόλα έτοιμο είναι το πρώτο Gigafactory της Tesla στην Ευρώπη, το οποίο βρίσκεται στο Grünheide, 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βερολίνου.

Πλέον οι άνθρωποι του εργοστασίου επικεντρώνονται στην έναρξη παραγωγής του Tesla Model Y, με αφετηρία τον προσεχή Μάρτιο, όπως αναγράφεται σε εσωτερικό email το οποίο εστάλη στους εργαζομένους της μονάδας.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διέρρευσε στο γερμανικό φόρουμ Tesla Drivers and Friends (TFF) και αναφέρει πως η επί γερμανικού εδάφους παραγωγή θα αφορά την έκδοση Performance.

Advertisement
Advertisement

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την Tesla εκ του σύνεγγυς είχαν υποψιαστεί για τον εν λόγω συμβάν, μετά από κάποιες αλλαγές στον online «διαμορφωτή» της παραγγελίας.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι που επιχειρήσουν να καταθέσουν παραγγελία για το Tesla Model Y Perfromance μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της μάρκας (συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής) θα δουν πως η αναγραφόμενη εκτιμώμενη παράδοση αφορά τον Μάρτιο του 2022. Όταν προηγουμένως υπήρχε το πιο αόριστο «αρχές 2022».

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι τον Μάρτιος του 2022 θα παραδοθούν αποκλειστικά τα Model Y Peformance σε μαύρο και άσπρο χρώμα. Οι παραδόσεις των υπόλοιπων (μπλε, κόκκινο, γκρι), όπως φαίνεται στο site, είναι προγραμματισμένες για τον Μάιο.

Advertisement

Παράλληλα, από τον online διαμορφωτή εξάγονται και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για μερικές αναβαθμίσεις στις οποίες έχει υποβληθεί το SUV, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης Long Range, η οποία εξακολουθεί να εισάγεται από την Κίνα.

Μια μεγαλύτερη μπαταρία επιφέρει αύξηση της αυτονομίας στην έκδοση Long Range (διαθέσιμη από τον Φεβρουάριο) από τα 507 στα 533 χλμ., με τις ζάντες των 19″ και στα 565 χλμ. με τις 20άρες. Περισσότερα χιλιόμετρα με μια φόρτιση μπορεί να διανύσει και η ισχυρότερη έκδοση Performance, με την τιμή να αυξάνεται από τα 480 χλμ. στα 514.

Advertisement

Σύμφωνα με το email, η αύξηση της αυτονομίας αμφότερων των εκδόσεων οφείλεται στη βελτίωση της ενεργειακής πυκνότητας των μπαταριών, οι οποίες συνεχίζουν να φέρουν την υπογραφή της LG Energy Solution, αλλά υιοθετούν διαφορετική κωδική ονομασία (5L, αντί 5C). Αυξημένη, επίσης, φαίνεται πως είναι και η ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα, από 77 σε 79 kWh.

Επιπροσθέτως, πλέον διπλά τζάμια θα εφαρμόζονται και στις πίσω πόρτες για ενίσχυση της ηχομόνωσης, ενώ θα υπάρχουν και θερμαινόμενοι υαλοκαθαριστήρες στο παρμπρίζ.

Advertisement

Σημειώνεται ότι όλες οι αλλαγές –  εξαιρουμένων των διπλών πίσω τζαμιών- αφορούν και το Model 3. Η αυτονομία της έκδοσης Long Range με τις 18άρες ζάντες ανέρχεται σε 626 χιλιόμετρα, αλλά με τις 19άρες περιορίζεται στα 602. Το κομψό sedan είναι διαθέσιμο από τον Μάιο του 2022.

Αναλυτικά οι τιμές:

Telsa Model 3 – 48.590 ευρώ
Tesla Model 3 Long Range – 57.990 ευρώ
Tesla Model 3 Performance – 61.990 ευρώ

Tesla Model Y Long Range – 60.990 ευρώ
Tesla Model Y Performance – 66.990 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla προς δικηγορική εταιρεία: «Απολύστε τον συγκεκριμένο δικηγόρο»
H Tesla πήγε και Τουρκία
Και τα δύο χέρια στο τιμόνι: Οδηγός Tesla βλέπει πορνό εν κινήσει