Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η Jaguar τεστάρει το αλεξίπτωτο του Bloodhound SSC

Ελλάδα 18:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η Jaguar τεστάρει το αλεξίπτωτο του Bloodhound SSC

ΝΕΑ

Video: Η Jaguar τεστάρει το αλεξίπτωτο του Bloodhound SSC

ΝΕΑ

Πως επιβραδύνει μία βολίδα που σπάει το φράγμα του ήχου και που θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τα 1.600 km/h στη Νότια Αφρική;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Δεν μπορεί, για το Bloodhound SSC που ήταν… παρκαρισμένο για μερικές μέρες έξω από το Ζάππειο θα έχετε ακούσει. Πρόκειται για το υπερηχητικό όχημα που αργότερα στη Νότια Αφρική θα επιχειρήσει να σημειώσει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά με στόχο τα 1.600 km/h! Εξίσου σημαντική, όμως, είναι και η επιβράδυνση από μία τέτοια ταχύτητα και στο βίντεο βλέπετε τον Andy Green, τον «ταχύτερο» άνθρωπο στην ξηρά, να δοκιμάζει το σύστημα με το αλεξίπτωτο σε μία Jaguar F-Type R Coupe.

Advertisement
Advertisement

Η δοκιμή έγινε στην βάση της RAF στο Μπεντγουότερς με την Jaguar να έχει στο πίσω μέρος της το αλεξίπτωτο που θα φορέσει και το Bloodhound SSC. Στην δοκιμή ο Andy Green επιταχύνει έως τα 299 km/h και απελευθερώνει το αλεξίπτωτο που παράγει περίπου ένα τόνο αντίθετης ώθησης. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το αλεξίπτωτο θα ενεργοποιηθεί στην περίπτωση που δεν υπάρξει ικανοποιητική επιβράδυνση από τα φρένα του Bloodhound SCC και η επίδειξη με το κουπέ της Jaguar προφανώς προβάλλει την μάρκα που αποτελεί έναν από τους βασικούς χορηγούς του εγχειρήματος.

Jaguar F-TYPE R Coupe Bloodhound SSC parachute test (2)

Jaguar F-TYPE R Coupe Bloodhound SSC parachute test (1)