Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το υπερηχητικό Bloodhound SSC!

Ελλάδα 15:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα το υπερηχητικό Bloodhound SSC!

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το υπερηχητικό Bloodhound SSC!

ΝΕΑ

Μια μοναδική εμπειρία θα ζήσει για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό αφού στις 12-14 Ιουνίου θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το supersonic powercar BLOODHOUND SCC!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Πρόκειται για το εντυπωσιακό όχημα που φιλοδοξεί να σπάσει το επίγειο ρεκόρ ταχύτητας, έχοντας ως στόχο τα 1600 km/h σε δοκιμή που θα πραγματοποιηθεί το 2016 επί αφρικανικού εδάφους.

Τώρα και για τρεις ημέρες, ο εξωτερικός χώρος του Ζαππείου αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ταχύτητας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που θα επισκέπτονται με ελεύθερη είσοδο το χώρο από τις 11:00 έως 23:00. Το Bloodhound SSC θα είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε ένα ειδικά στημένο περίπτερο με διαδραστικά παιχνίδια και προσομοιωτές, σε χώρο επιμελημένο από την Castrol, που αποτελεί αρωγό της προσπάθειας αυτής!

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, όσοι επισκεφτούν το χώρο, θα συμμετάσχουν και στο διαγωνισμό BLOODHOUND, διεκδικώντας 2 VIP ταξίδια στην πίστα δοκιμών του Μίλμπρουκ στην Αγγλία, για να οδηγήσουν κορυφαία supercars και άλλα πολλά συλλεκτικά δώρα BLOODHOUND!

Η Castrol εκτός από τη μακρόχρονη παράδοση της σε κορυφαία αγωνιστικά πρωταθλήματα, έχει συμβάλει στην κατάρριψη του ρεκόρ επίγειας ταχύτητας 21 φορές! Δεν θα μπορούσε λοιπόν να είναι απούσα από το project Bloodhound, αναλαμβάνοντας την διάθεση των απαιτούμενων λιπαντικών.

Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο με ώθηση 135.000 ίππων θα χρησιμοποιήσει ένα συνδυασμό προϊόντων της εν λόγω εταιρείας, όπως: το ισχυρότερο λιπαντικό για κινητήρες της σειράς Castrol EDGE, τα υγρά φρένων Castrol React SRF, ιδανικά για μηχανοκίνητο αθλητισμό, και τα υδραυλικά υγρά Castrol που χρησιμοποιούνται από τη NASA.

Advertisement

Σε πλήρη ταχύτητα το BLOODHOUND SSC θα καλύψει ένα μίλι σε 3.6 sec – απόσταση που ισοδυναμεί με 4.5 γήπεδα ποδοσφαίρου από το ένα άκρο στο άλλο άκρο. Τονίζεται ότι το ρεκόρ επίγειας ταχύτητας είναι 1.228 km/h και το κατέχει από το 1997 το μοντέλο Thrust SSC και η ομάδα του νυν Διευθυντή του Προγράμματος Bloodhound, Richard Noble, με οδηγό τον Andy Green.

Advertisement

Η ίδια ομάδα θα προσπαθήσει με το BLOODHOUND SCC να σπάσει εκ νέου το ρεκόρ φτάνοντας τα 1600 km/h, υπερβαίνοντας δηλαδή την ταχύτητα του ήχου κατά 1,4 φορές. Αντίστοιχη ταχύτητα έχει καταγραφεί μόνο από ένα μαχητικό F-104 Starfighter, το οποίο είχε πετάξει μόλις πάνω από το επίπεδο του εδάφους σε ταχύτητα 988 μιλίων/ώρα.

Ο Paul Waterman, Global Chief Executive της Castrol, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε το πρόγραμμα Bloodhound. Ως εταιρεία έχουμε μια περήφανη ιστορία στο να υποστηρίζουμε πρωτοπόρους και αυτή η συνεργασία μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε πώς τα υψηλής απόδοσης προϊόντα μας θέτουν νέα πρότυπα και όρια στην μηχανοκίνηση».

Ο διευθυντής του Προγράμματος Bloodhound Richard Noble, είπε από την πλευρά του: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Castrol έχει ενταχθεί στην ομάδα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να συνεχίζω μια σχέση 30 ετών, έχοντας συνεργαστεί τόσο στο Thrust 2 όσο και στο Thrust SSC. Είναι ένα μεγάλο εμπορικό όνομα που θα μας βοηθήσει να μοιραστούμε αυτή την “Μηχανική Περιπέτεια” με ένα παγκόσμιο ακροατήριο».

Advertisement