Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Απεγκλωβίζονται» οι 2.000 ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων!

Ελλάδα 2:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Απεγκλωβίζονται» οι 2.000 ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων!

ΝΕΑ

«Απεγκλωβίζονται» οι 2.000 ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων!

ΝΕΑ

Μετά από μία περίοδο ανάπαυλας η Ειδική Επιτροπή ξεκινά και πάλι να εγκρίνει τις αιτήσεις των ΙΧ που έχουν υπαχθεί στο Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινούν και πάλι σήμερα οι συνεδριάσεις της Ειδικής Επιτροπής που εξετάζει τις αιτήσεις για το Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης μετά από κάποιες εβδομάδες αδράνειας.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Newsauto.gr με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου και μέχρι την ημέρα της ψήφισή του η Ειδική Επιτροπή είχε σταματήσει να συνεδριάζει με αποτέλεσμα να παραταθεί ο χρόνος αναμονής εξέτασης των αιτήσεων υπαγωγής στο Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης και να έχουν «εγκλωβιστεί» πάνω από 2.000 ιδιοκτήτες οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει στο Newsauto.gr o νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΕΑΕ) κ. Κωνσταντίνος Κυράτσος: «Το θέμα με το Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει ώστε οι έμποροι αλλά και οι ιδιώτες που θέλουν να εισάγουν κάποιο εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο να πληρώνουν άμεσα τους δασμούς και να μπορούν να κυκλοφορούν το όχημά τους. Αυτή την στιγμή η αναμονή των αιτήσεων για εκτελωνισμό αυτοκινήτων με το Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης υπερβαίνει τους 11 μήνες με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των εισαγόμενων οχημάτων να τα κυκλοφορούν μετά από ένα χρόνο! Επίσης η Επιτροπή θα πρέπει να συνεδριάζει περισσότερες φορές ώστε να μειωθεί άμεσα ο αριθμός των αιτημάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το νέο τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος αρχικά ήταν κάθετα αντίθετος τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα να εκτελωνιστούν με το «Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης» και μάλιστα έλεγε στους συμβούλους τους να καταργηθεί εδώ και τώρα η συγκεκριμένη Επιτροπή!

Ωστόσο μέχρι να κατατεθεί το επόμενο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης το Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης δεν μπορεί να καταργηθεί…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Πότε αλλάζουν οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης!

Advertisement

Αποκάλυψη: Σωρειδόν μπαίνουν στην Ελλάδα τα σαπάκια της Γερμανίας…

Σταματάνε να αγοράζουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα λόγω Trump