Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απαραίτητο το αλκοτέστ στον εξοπλισμό των αστικών λεωφορείων

Ελλάδα 12:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απαραίτητο το αλκοτέστ στον εξοπλισμό των αστικών λεωφορείων

ΝΕΑ

Απαραίτητο το αλκοτέστ στον εξοπλισμό των αστικών λεωφορείων

ΝΕΑ

Η κατανάλωση αλκοόλ από οδηγούς γενικότερα αλλά και εκείνους των μέσων μαζικής μεταφοράς ειδικότερα, είναι ένα πρόβλημα που επιζητά αποτελεσματική λύση άμεσα.

Advertisement
Advertisement

Η συζήτηση για την ενσωμάτωση ενός συστήματος στα επαγγελματικά οχήματα που θα ελέγχει αν ο οδηγός έχει καταναλώσει αλκοόλ, επανέρχεται δυναμικά.

Με αφορμή ένα τροχαίο στο οποίο χάθηκαν 9 ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ από οδηγό λεωφορείου, οι αρχές στις ΗΠΑ αναζητούν τρόπους να επιταχύνουν τις διαδικασίες προσάρτησης του συστήματος που θα κάνει αλκοτέστ στους οδηγούς των αστικών λεωφορείων. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία για την ασφάλεια των μέσων μεταφοράς, απαιτεί ανίχνευση αλκοόλ και συστήματα προσαρμογής ταχύτητας σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που θα εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό.

Advertisement
Advertisement

Το θανατηφόρο τροχαίο κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 7 παιδιά και 2 ενήλικες την παραμονή της πρωτοχρονιάς, έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα που έχει θέσει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB), το οποίο έχει ζητήσει συστήματα ανίχνευσης αλκοόλ ως μέρος του εξοπλισμού των καινούργιων οχημάτων. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία, το δυστύχημα της περασμένης πρωτοχρονιάς, προκλήθηκε από έναν οδηγό ο οποίος επιτάχυνε αντί να φρενάρει, όντας υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η επικεφαλής της NTSB, Jennifer Homendy, δήλωσε σχετικά πως «η τεχνολογία θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για μια τέτοια περίπτωση που χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές αλλά μπορεί να αποτρέψει τις δεκάδες χιλιάδες θανάτους που σχετίζονται με την ίδια αιτία στις ΗΠΑ κάθε χρόνο». Η Homendy υποστηρίζει ότι τα συστήματα ανίχνευσης αλκοόλ πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα και ως NTSB, ολόκληρος ο φορέας κάνει αρκετές συστάσεις χρησιμοποιώντας στοιχεία από το τραγικό περιστατικό της πρωτοχρονιάς.

Advertisement

Συγκεκριμένα, πιέζουν την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Κυκλοφορίας (NHTSA) να κάνει υποχρεωτική την ύπαρξη του συστήματος αναγνώρισης της εξασθένισης του οδηγού λόγω κατανάλωσης αλκοόλ, που στη συνέχεια θα ακινητοποιεί το όχημα και δεν θα επιτρέπει την κίνησή του. Ταυτόχρονα, η NTSB ζητά από την NHTSA να «ενθαρρύνει τους κατασκευαστές οχημάτων και τους καταναλωτές να υιοθετήσουν έξυπνα συστήματα προσαρμογής ταχύτητας που θα εμπόδιζαν τα συντριβές που σχετίζονται με την ταχύτητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EE: Στο στόχαστρο ταχύτητα, αλκοόλ, ναρκωτικά και απόσπαση προσοχής
Ferrari: Δεν έχουμε κατανοήσει ακόμη πλήρως τα μονοθέσια του 2022
Ξεκίνησε η ασύστολη κερδοσκοπία με τη Ferrari Purosangue

Advertisement

 

 

 

Advertisement