Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Audi A4 και το πανίσχυρο RS4 e-tron

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Audi A4 και το πανίσχυρο RS4 e-tron

ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Audi A4 και το πανίσχυρο RS4 e-tron

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του Audi A4 θα ενσωματώνει εξηλεκτρισμένους κινητήρες βενζίνης και diesel, αλλά θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, με αποκορύφωμα το «καυτό» RS4 e-tron.

Advertisement
Advertisement

Συνεχίζονται οι δοκιμές της νέας, 6ης γενιάς του Audi A4, το οποίο θα συνεχίσει να διατίθεται σε sedan και station wagon αμάξωμα, με την γκάμα κινητήρων, όμως να επεκτείνεται, απαρτιζόμενη από ήπια υβριδικές, plug-in υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, για τις συμβατικές εκδόσεις (mild hybrid και PHEV) θα χρησιμοποιηθεί μια τροποποιημένη εκδοχή της γνωστής MLB πλατφόρμας του ομίλου VW, αλλά το Audi A4 e-tron –όπως θα ονομάζεται το μηδενικών ρύπων μοντέλο- θα βασίζεται στην ολοκαίνουρια ηλεκτρική αρχιτεκτονική PPE (Premium Platform Electric).

Η τελευταία, μάλιστα, θα υιοθετηθεί και από άλλα μοντέλα του group, όπως είναι τα επερχόμενα Audi Q6 E-tron και A6 E-tron, αλλά και η 100% ηλεκτρική Porsche Macan.

Νέο Audi A4

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας από το νέο Audi A4, αυτό θα διατίθεται σε εκδόσεις diesel και βενζίνης, υποβοηθούμενες είτε από ήπια υβριδική, είτε από plug-in hybrid τεχνολογία, τόσο σε προσθιοκίνητες όσο και τετρακίνητες (quattro) διατάξεις.

Όπως έχει αναφέρει πρόσφατα, μάλιστα, ο επικεφαλής τεχνικής ανάπτυξης της Audi, Oliver Hoffman, οι mild hybrid εκδοχές του Audi A4 θα εφοδιάζονται με τη νέα γενιά θερμικών μοτέρ της Audi, τα οποία λογίζονται ας τα κορυφαία στην ιστορία της εταιρείας.

Κορυφαία… συμβατική έκδοση θα είναι ένα «επαναφορτιζόμενο» RS4, το οποίο θα κληρονομήσει τον υπάρχοντα V6 twin-turbo των 2,9 λίτρων. Αλλά θα υπάρχει και ηλεκτροκινητήρας που θα εκτοξεύσει την απόδοση.

Advertisement

Παρούσα θα είναι και μια μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 14,4 kWh, η οποία θα επιτρέπει στο μοντέλο να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικό για συγκεκριμένο αριθμό χιλιομέτρων.

Advertisement

Σχεδιαστικά, το νέο Audi A4 στην έκδοση Avant –πολλώ δε μάλλον το RS4 Avant – θα φέρει πιο «επιθετική» εμφάνιση, με χαμηλωμένο και φαρδύ ρύγχος, λεπτά φωτιστικά σώματα και μια πιο επικλινή οροφή συγκριτικά με την υφιστάμενη γενιά του μοντέλου.

Πλήρως εκμοντερνισμένο θα είναι και το εσωτερικό, παρουσία μιας ενιαίας οθόνης αφής τόσο για το σύστημα πολυμέσων όσο για τον πίνακα οργάνων, αλλά και σύγχρονων συστημάτων όπως Head-up-Display.

100% ηλεκτρικό A4 Ε-tron

Ο ηλεκτρικός εκπρόσωπος της γκάμας, το Audi A4 e-tron, θα προσφέρεται είτε ως πισωκίνητο (κινητήρας πίσω), είτε με δύο μοτέρ –  από ένα σε κάθε άξονα – αποκτώντας quattro χαρακτήρα.

Advertisement

Η ισχυρότερη εκδοχή θα είναι το RS4 Ε-tron, οι ηλεκτροκινητήρες του οποίου θα παράγουν συνδυαστικά πάνω από 470 ίππους και 800 Nm ροπής.

Το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Audi A4 είναι προγραμματισμένο για το 2023 και θα είναι ένα από τα τελευταία καινούρια μοντέλα της εταιρείας από το Ίνγκολσταντ με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μην ξεχνάμε ότι από το 2026 όλα τα νέα μοντέλα της Audi θα είναι ηλεκτρικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η στάνταρ σπορ ανάρτηση του νέου Audi RS 3
Νέο Audi RS 3: 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ.
Το νέο Audi RS 3 και το… RS Monitor