Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αντίπαλος για το Citroen Ami από τη Βρετανία

Ελλάδα 21:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αντίπαλος για το Citroen Ami από τη Βρετανία

ΝΕΑ

Αντίπαλος για το Citroen Ami από τη Βρετανία

ΝΕΑ

Η start-up εταιρεία Ark παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό nanocar Zero με πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Advertisement
Advertisement

Τα nanocars έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας και όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερες επιλογές προκύπτουν για τον οδηγό. Μία από τις πιο φρέσκες επιλογές στην κατηγορία παρουσιάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία από την νεοσύστατη εταιρεία Ark.

Πρόκειται για το Ark Zero, ένα πολύ μικρό ηλεκτρικό όχημα αστικής μετακίνησης το οποίο βάζει στόχο να κοιτάξει στα μάτια το δημοφιλέστερο της κατηγορίας Citroen Ami.

Το νέο Ark Zero είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο προσφέροντας χαμηλό βάρος, αυξημένη ανθεκτικότητα και πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά. Οι διαστάσεις του είναι μήκος 2.500 χιλ. πλάτος 1.202 χιλ. και ύψος 1.625 χιλ. κάτι που σημαίνει ότι είναι λίγο πιο μικρό από το Ami.

Advertisement
Advertisement

Το Zero χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 3 ίππων ο οποίος χαρίζει τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα στο αυτοκίνητο με το βάρος να περιορίζεται στα 489 κιλά. Η μπαταρία είναι λιθίου με χωρητικότητα 7,4 kWh και αυτονομία 80 χιλιομέτρων. Φορτίζει σε περίπου 6 ώρες και σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρίας η πλήρης φόρτιση κοστίζει περίπου 1,2 ευρώ (με τιμές ρεύματος Αγγλίας).

Advertisement

Όσο για τον εξοπλισμό, το Ark Zero διαθέτει LED φώτα, LCD κεντρική οθόνη infotainment με σύστημα συνδεσιμότητας και ηλιοροφή. Η τιμή του nanocar έχει οριστεί στις 7.000 ευρώ στη Μεγάλη Βρετανία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen Ami: Ο πρίγκηπας των microcars
Αφιέρωμα Microcars – Τα αλλάζουν όλα
Αυτό είναι το νέο microcar της Liux