Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Δείτε τι σόου έστησαν οι Τούρκοι με το Togg

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Δείτε τι σόου έστησαν οι Τούρκοι με το Togg

ΝΕΑ

Video: Δείτε τι σόου έστησαν οι Τούρκοι με το Togg

ΝΕΑ

Όπως είναι φυσικό η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία είναι δημοφιλέστατη στη χώρα της και οι ιδιοκτήτες των T10X κατέκλυσαν την Κωνσταντινούπολη.

Advertisement
Advertisement

Μία απίστευτη αυτοκινητοπομπή σχηματίστηκε στην Πόλη την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, μία ημερομηνία με τεράστια σημασία για τη γειτονική μας χώρα. Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκαν 100 χρόνια από όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ ίδρυσε την Τουρκία όπως την ξέρουμε σήμερα, μετά το βαρύγδουπο τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι Τούρκοι γιόρτασαν δεόντως αυτή την μεγάλη επέτειο, πραγματοποιώντας μία μεγάλη στρατιωτική παρέλαση η οποία είχε τεράστια απήχηση στο κοινό και προσέλευση. Η παρέλαση ωστόσο, δεν έγινε όπως ακριβώς τη φανταζόμαστε όταν ακούμε τη λέξη, αλλά είχε ένα λίγο πιο… αυτοκινητιστικό «άρωμα».

Πιο συγκεκριμένα, το Togg T10X της ομώνυμης τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας εμφανίστηκε σε… ντουζίνες, με τους ιδιοκτήτες να κυματίζουν τουρκικές σημαίες καθώς διέσχιζαν τη γέφυρα Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ και να δημιουργούν ένα υπερθέαμα και έναν πατριωτικό-εθνικό συμβολισμό.

Advertisement
Advertisement

Το μικρομεσαίο SUV είναι το πρώτο ιστορικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι εξ ολοκλήρου «Made in Turkey». Φέρει τη σφραγίδα της Togg η οποία με τη σειρά της αποτελεί ένα δημιούργημα πέντε τουρκικών πολυεθνικών και χαίρει της έντονης υποστήριξης του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Σουλτάνος βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας απαλάσσοντάς την από φόρους, παραχωρώντας δάνεια με χαμηλά επιτόκια, αλλά και γη για την ανέγερση εγκαταστάσεων.

Advertisement

Το Togg T10X ξεκίνησε την πορεία του τον περασμένο Μάρτιο και είχε τεράστια εγχώρια ζήτηση, με 177.000 ανθρώπους να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να το αγοράσουν. Χωρίς να έχουν περάσει ούτε εννέα μήνες από τη διαθεσιμότητά του, 8.000 μονάδες έχουν πουληθεί και η εταιρεία θέλει σταδιακά να αυξήσει την παραγωγή του.

Η Togg δεν κοιτάει μόνο τις πωλήσεις της στην Τουρκία όμως που είναι εύκολες. Στόχος της είναι η εξαγωγή του μοντέλου στην Ευρώπη από το 2024 και μακροπρόθεσμα η κυριαρχία του σε παγκόσμια κλίμακα.

Advertisement

Η μία και μοναδική αυτή τη στιγμή έκδοση του T10X, διαθέτει κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς και με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας στις 52,4 kWh ή στα 88,5 kWh. Και στις δύο εκδόσεις, οι ίπποι ανέρχονται στους 218 και η ροπή στα 350 Nm, ενώ ανάλογα το ποια μπαταρία έχει το αυτοκίνητο, η αυτονομία φτάνει είτε στα 314 είτε στα 523 χιλιόμετρα.

Από πλευράς απόδοσης, το τουρκικό μοντέλα επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα και με ταχυφορτιστή 180 kW η φόρτιση της μπαταρίας από 20-80% διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα, βάσει των στοιχείων που έχει δημοσιεύσει η Togg.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στο Togg!
Togg γιοκ: Πανάκριβο το αυτοκίνητο του Ερντογάν (+video)
Με σπασμένα φρένα το καμάρι του Ερντογάν (+video)