Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ήρθε στην Ελλάδα η ανοιχτή Maserati MC20

Ελλάδα 11:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ήρθε στην Ελλάδα η ανοιχτή Maserati MC20

ΝΕΑ

Ήρθε στην Ελλάδα η ανοιχτή Maserati MC20

ΝΕΑ

Η έκδοση Cielo (ουρανός) ήρθε στην Ελλάδα και το Newsauto το υποδέχτηκε την ώρα που κατέβηκε από την νταλίκα…

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγους μήνες έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα το πρώτο Maserati MC20 στην έκδοση coupe. Πρόκειται για ένα καινούργιο μοντέλο της ιταλικής φίρμας που κατατάσσεσαι στην κατηγορία των super cars και ξεχωρίζει τόσο για την σχεδίαση αλλά και για τις επιδόσεις που προσφέρει.

Πλέον, το διθέσιο σπορ μοντέλο έκανε την εμφάνισή του και στην ανοιχτή έκδοση (αναμένουμε την ηλεκτρική εκδοχή) που φέρει την ονομασία Cielo. Η συγκεκριμένη ιταλική λέξη σημαίνει ουρανός και ο καθένας μπορεί να καταλάβει γιατί οι γείτονες επέλεξαν αυτήν την κωδική ονομασία.

Ήδη το πρώτο Maserati MC20 Cielo «πάτησε» Ελλάδα. Όπως θα δείτε και από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto, ήρθε στη χώρα μας (την Τετάρτη τα μεσάνυχτα) μέσα σε μία ειδικά διαμορφωμένη κλειστή νταλίκα και καλυμμένο με προστατευτικά που αν δεν ξέρεις τις βρίσκεται από κάτω δεν μπορείς να καταλάβεις ποιο αυτοκίνητο είναι.

Advertisement
Advertisement

 

Μοναδικό το χρώμα του!

Το συγκεκριμένο MC20 Cielo ήρθε στο χρώμα του λανσαρίσματος που ονομάζεται Acquamarina και φέρει τρεις στρώσεις μεταλλικού χρώματος.

Advertisement

Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα ανοιχτό θαλασσί χρώμα που καθιστά ακόμα πιο ξεχωριστό το μοντέλο και κοστίζει, ως έξτρα, μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Πόσο γρήγορα ανοίγει η οροφή;

Advertisement

Το χαρακτηριστικό σημείο της Cielo είναι η οροφή του, η οποία έχει την δυνατότητα να ανοίγει σε σχεδόν 12 δευτερόλεπτα ακόμα και όταν το όχημα κινείται με ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα. Επίσης με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να «κόβει» τον ήλιο στην καμπίνα και να αλλάζει τελείως τον χαρακτήρα (ως αίσθηση) από cabrio σε coupe.

Επιδόσεις… φωτιά

Από μηχανολογικής πλευράς, το μοτέρ που βρίσκεται τοποθετημένο στο πίσω μέρος, αποτελείται από 6 κυλίνδρους (διάταξη V), έχει χωρητικότητα 3.0 λίτρα, αποδίδει 630 ίππους και παράγει 730Nm ροπή. Στη γλώσσα των αριθμών το βενζινοκίνητο MC20 Cielo επιταχύνει από στάση στα 100λμ./ώρα σε 2.9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα. Το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη είναι 8 σχέσεων.

Advertisement

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του στην Ελλάδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα… καυτά οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας
«Αστακός» με κάμερες και ραντάρ η Εθνική Οδός
Σε τι βάθος… νερού μπορεί να κινηθεί το Ford Ranger Raptor;