Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανατροπή στις πωλήσεις καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή στις πωλήσεις καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ

ΝΕΑ

Ανατροπή στις πωλήσεις καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ

ΝΕΑ

Οι καταναλωτές ανατρέπουν τα δεδομένα της αγοράς παρά το lockdown που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Advertisement
Advertisement

Άκρως ενθαρρυντικά ήταν τα αναλυτικά στοιχεία των πωλήσεων στα αυτοκίνητα το Νοέμβριο τόσο στα καινούρια όσο και στα εγχώρια μεταχειρισμένα καθώς όπως φαίνεται πολλοί καταναλωτές στράφηκαν στα αυτοκίνητα για να αποφύγουν να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο η κατάσταση δεν είναι ίδια και για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα καθώς οι πωλήσεις τους κατέγραψαν το Νοέμβριο πολύ μεγάλη πτώση όπως και τον Οκτώβριο. Ειδικότερα τον Οκτώβριο οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ σημείωσαν πτώση 32,9% ενώ το Νοέμβριο το ποσοστό πτώση ήταν ακόμη υψηλότερο καθώς κυμάνθηκε σε 36,1%.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα τέλη Ιουλίου άλλαξαν τα δεδομένα στις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς απαγορεύθηκε η εισαγωγή οχημάτων που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro3 ή και παλαιότερες ενώ επιβάλλεται Περιβαλλοντικό Τέλος ύψους 3.000 ευρώ στα Euro4 και 1.000 ευρώ στα Euro5a. Οπότε είναι δεδομένο ότι σταμάτησαν να εισάγονται τέτοιου τύπου οχήματα και πλέον έρχονται λιγότερα αλλά με μικρότερες ηλικίες.

Πάντως το Νοέμβριο στην Ελλάδα διατέθηκαν 3.393 εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έναντι 5.306 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2019 σημειώνοντας πτώση 36,1% και χάνοντας η συγκεκριμένη αγορά 1.913 οχήματα.

Σε επίπεδο 11μήνου οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανήλθαν σε 53.391 οχήματα έναντι 66.038 μονάδων καταγράφοντας πτώση 19,2% με την αγορά να χάνει περίπου 12.650 αυτοκίνητα!

Advertisement

Στα καινούρια οι πωλήσεις μόνο της λιανικής σε ιδιώτες καταναλωτές ανήλθαν σε 43.653 οχήματα έναντι 50.300 μονάδων καταγράφοντας πτώση 13,2% και χάνοντας η αγορά 6.647 αυτοκίνητα.

Ωστόσο η διαφορά μεταξύ εισαγόμενων μεταχειρισμένων και καινούριων λιανικής παραμένει πολύ μεγάλη και ανέρχεται σε περίπου 10.000 οχήματα.

Advertisement

Ωστόσο τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι καταναλωτές στράφηκαν στα καινούρια αυτοκίνητα ανατρέποντας τα μέχρι πρότινος δεδομένα καθώς η διαφορά στις πωλήσεις τείνει υπέρ των καινούριων για δύο συνεχόμενους μήνες εντός του 2020.

Καλά κρατούν οι μεταβιβάσεις

Ένα άκρως εντυπωσιακό στοιχείο στα δεδομένα Νοεμβρίου αφορά στις μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οι οποίες μπορεί να κατέγραψαν πτώση μόλις 4,9% ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμασταν στο δεύτερο lockdown!

Advertisement

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν 35.825 μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έναντι 37.680 μεταβιβάσεων τον αντίστοιχο μήνα του 2019 με αποτέλεσμα να καταγράφεται ποσοστό πτώση 4,9% καθώς σημειώθηκαν 1.855 λιγότερες πράξεις.

Σε σύνολο έτους φαίνεται ότι στο 11μηνο του 2020 έχουν πραγματοποιηθεί 318.640 μεταβιβάσεις έναντι 344.455 πράξεων με αποτέλεσμα να καταγράφεται πτώση 7,5% και να έχουν αλλάξει χέρια 25.815 λιγότερα οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

Έπεσαν οι υπογραφές για την ΕΛΒΟ – Ποιο είναι το ποσοστό του Δημοσίου

Ποιες εξετάσεις οδήγησης; «Επιχειρήσεις» που πωλούν διπλώματα!

Αποκάλυψη: Σύμφωνα με τα ΚΤΕΟ έχουμε τον καλύτερο στόλο αυτοκινήτων και ταξί!