Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο Range Rover Velar ανανεώθηκε

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tο Range Rover Velar ανανεώθηκε

ΝΕΑ

Tο Range Rover Velar ανανεώθηκε

ΝΕΑ

Με μια σειρά επεμβάσεων στα υβριδικά σύνολα, την τεχνολογία και την αισθητική του, το Range Rover Velar συνεχίζει την εμπορική του παρουσία στην κατηγορία των πολυτελών SUV.

Advertisement
Advertisement

Το Velar είναι το μοντέλο της Range Rover που ξεχωρίζει για την εκλεπτυσμένη αισθητική του αλλά και την πληρότητά του σε ότι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό.

Τώρα, στην ανανεωμένη του εκδοχή που είναι άμεσα διαθέσιμη για παραγγελία, το Velar οδηγεί τη μινιμαλιστική σχεδιαστική φιλοσοφία της οικογένειας των μοντέλων της Range Rover. Με τη νέα μάσκα και τους προβολείς PixelLED με τα φώτα ημέρας Signature Daytime Running Lights που παραπέμπουν οπτικά σε κόσμημα εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και μια ενιαία εμφάνιση σε όλη τη γκάμα των μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Στο πίσω μέρος ο πρόβολος παραμένει τονισμένος και υπογραμμίζει το επιβλητικό μήκος του Range Rover Velar, ενισχύοντας τη μυώδη σιλουέτα του. Η νέα σχεδίαση του πίσω προφυλακτήρα στο κάτω μέρος, τονίζει την κομψότητα «κρύβοντας» τις απολήξεις της εξάτμισης. Τα νέα LED πίσω φώτα έρχονται να τονίσουν την εξέλιξη με μία εντυπωσιακή τρισδιάστατη εμφάνιση και συμπληρώνονται ιδανικά με το ψηλά τοποθετημένο πίσω φως των φρένων που καλύπτει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου.

Μέσα στην καμπίνα, η αισθητική για την οποία ανέκαθεν ξεχώριζε το Velar, είναι ακόμα πιο εστιασμένη στη λιτή εμφάνιση που τονίζει την κομψότητα, ενώ η ποιότητα κατασκευής και τα νέα υλικά, παραμένουν ιδιαίτερα ποιοτικά. Στο ταμπλό, βρίσκουμε και την πιο εξελιγμένη έκδοση του Pivi Pro 7 της Range Rover, με την κυρτή οθόνη των 11,4 ιντσών να δίνει την αίσθηση της «αιώρησης» όντας ψηλά τοποθετημένη για ευκολότερη πρόσβαση.

Advertisement

Με το Pivi Pro 7, είναι πλέον εφικτές και οι ασύρματες ΟΤΑ (Over The Air) ενημερώσεις λογισμικού, καλύπτοντας την πλοήγηση, το ενσωματωμένο σύστημα διάγνωσης, το πλαίσιο και το σύστημα κίνησης, κάτι που σημαίνει αυτομάτως πως οι επισκέψεις στο συνεργείο δεν είναι επιβεβλημένο να είναι συχνές.

Advertisement

Η πλήρης γκάμα εκδόσεων, κινητήρων και μετάδοσης του ανανεωμένου Range Rover Velar, έχει ως εξής:

Electric Hybrid

  • P400e – 404PS, 2.0L τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας PHEV, ροπή 640 Nm στις 1.500-4.400 σ.α.λ., οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD

Κινητήρες βενζίνης

  • P250 – 250PS, 2.0L τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας, ροπή 365 Nm στις 1.300-4.500 σ.α.λ., οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD
  • P340 – 340PS, 3.0L εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας MHEV, ροπή 480 Nm στις 1.500-4.500 σ.α.λ., οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD
  • P400 – 400PS, 3.0L εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας MHEV, ροπή 550 Nm στις 2.000-5.000 σ.α.λ., οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD
Advertisement

Κινητήρες diesel

  • D200 – 204PS, 2.0L τετρακύλινδρος diesel MHEV, ροπή 430 Nm στις 1.750-2.500 σ.α.λ., οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD
  • D300 – 300PS, 3.0L εξακύλινδρος diesel MHEV, ροπή 650 Nm στις 1.500-2.500 σ.α.λ., οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD

Η νέα, μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου 19,2 kWh προσφέρει 21% μεγαλύτερη αυτονομία, κάτι που σημαίνει πως πλέον το Velar μπορεί να κινηθεί με μηδενικές εκπομπές ρύπων για έως και 64 χιλιόμετρα. Ο μέσος όρος των εκπομπών CO2 του μοντέλου, ξεκινά από τα 38g/km.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota δρομολογεί το νέο Hilux
Επανάσταση στο design: H Audi φέρνει το… μέσα-έξω
Ρεκόρ drift για το Skoda Enyaq RS iV (+video)