Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση για το Skoda Kodiaq το 2021

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για το Skoda Kodiaq το 2021

ΝΕΑ

Ανανέωση για το Skoda Kodiaq το 2021

ΝΕΑ

Παρουσιάστηκε το 2016, το μεγάλο Skoda Kodiaq ηγήθηκε των SUV της Skoda, που είχαν συνέχεια τόσο με το συμπαγές Karoq όσο και με το ακόμη μικρότερο Kamiq.

Advertisement
Advertisement

Στην Κίνα, υπάρχουν μερικά ειδικά μοντέλα όπως το Kodiaq GT και το Kamiq GT που λειτουργούν ως οι πιο κομψές εκδόσεις με οροφές εμπνευσμένες από coupe. Ο νεοφερμένος βέβαια στη σειρά των SUV του Mladá Boleslav, είναι το πλήρως ηλεκτρικό Enyaq, ενώ η έκδοση GT αναμένεται σύντομα.

Οι κατάσκοποί μας συνάντησαν ένα έξυπνο καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, το οποίο κρύβει επιμελώς τις αλλαγές για το Kodiaq του 2021. Οι προβολείς και τα πίσω φώτα φέρουν αυτοκόλλητα με γνωστά γραφικά προκειμένου να μας εξαπατήσουν να πιστέψουμε ότι τα φωτιστικά σώματα δεν έχουν διαφοροποιηθεί καθόλου.

Ωστόσο, το facelift Kodiaq αναμένεται να αποκτήσει τεχνολογία LED matrix, ενώ θα διαθέτει προβολείς δύο επιπέδων, όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα SUV της Skoda. Τα πίσω φώτα φαίνεται να έχουν διαφορετική υπογραφή LED, αν και, για άλλη μια φορά, τα ψεύτικα αυτοκόλλητα εμποδίζουν την άποψή μας. Το αυτοκίνητο που υποβλήθηκε σε δοκιμές φάνηκε να έχει τον εμπρός προφυλακτήρα και τους τροχούς αλουμινίου του Kodiaq Sportline, αλλά έλειπαν οι fake απολήξεις της εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

Το καμουφλαρισμένο Skoda κρύβει επίσης τις πλευρές της μπροστινής μάσκας χρησιμοποιώντας παχιά πλαστικά κομμάτια ενώ υπάρχει επίσης καμουφλάζ και στο κυρίως σώμα του προφυλακτήρα. Το καπάκι των προβολέων έχει νέο σχήμα, όχι βέβαια πως το αγοραστικό ενδιαφέρον του Kodiaq εντοπίζεται αποκλειστικά εκεί…

Με το Enyaq RS να έχει ήδη αποκαλυφθεί, το Kodiaq RS δεν είναι πλέον το μόνο SUV της φίρμας που φέρει το σήμα Rally Sport. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν το επερχόμενο facelift θα υιοθετήσει τον κινητήρα twin-turbodiesel, καθώς ορισμένοι λένε ότι θα επιστρατεύσει βενζινοκινητήρα TSI, αν και τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμη. Όπως ίσως θυμάστε, το Kodiaq RS εξακολουθεί να είναι το ταχύτερο επταθέσιο SUV στο Nürburgring, αλλά αυτό οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι αρκετές μάρκες πολυτελείας δεν έχουν δώσει εκεί το παρών.

Advertisement

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Kodiaq αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα φέτος, όταν δηλαδή η Skoda θα παρουσιάσει επίσης το ολοκαίνουργιο supermini Fabia αλλά και το Enyaq GT.

Διαβάστε ακόμη:

Advertisement

Δοκιμή: Skoda Kodiaq RS

Στην ελληνική αγορά το κορυφαίο Skoda Kodiaq των 240 ίππων

Skoda Kodiaq σε ρόλο ασθενοφόρου

Advertisement