Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανεωμένο Mazda MX-5 στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανεωμένο Mazda MX-5 στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο

ΝΕΑ

Ανανεωμένο Mazda MX-5 στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο

ΝΕΑ

Η Mazda παρουσιάζει μια ελαφρώς φρεσκαρισμένη έκδοση του MX-5 μόλις τρία χρόνια από την έλευση της τέταρτης γενιάς του θρυλικού roadster.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Δεν πρόκειται φυσικά για κάποια σημαντική αλλαγή αλλά για ορισμένες διακριτικές επεμβάσεις, κυρίως αισθητικής φύσεως. Το ανανεωμένο μοντέλο φιλοξενείται στο περίπτερο της Mazda στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο, δίπλα στα πρωτότυπα Kai και Vision Coupe.

Οι αλλαγές στο MX-5 αφορούν τον εμπλουτισμό των εξωτερικών χρωματικών επιλογών και όχι μόνο. Για την έκδοση με μαλακή οροφή, στη λίστα των επιλογών προστίθεται ένα νέο ειδικό πακέτο εξοπλισμού που περιλαμβάνει σκούρα κόκκινη οροφή, δέρμα Nappa στις εσωτερικές επενδύσεις και μαύρες ζάντες BBS. Αντίστοιχα για την έκδοση RF υπάρχει πλέον η δυνατότητα για δημιουργία χρωματικής αντίθεσης με βαφή της οροφής σε μαύρο χρώμα.

Advertisement
Advertisement

2018-mazda-mx5-miata-roadster-harpi640

Παράλληλα η Mazda έχει βελτιώσει την ηχομόνωση και την αναγνωσιμότητα των αναλογικών ενδείξεων ενώ έχει προστεθεί η δυνατότητα επιλογής θερμαινόμενων καθισμάτων ακόμα και με υφασμάτινη επένδυση. Σε μηχανικό επίπεδο θα σημειώσουμε την παρουσία πλέον συστήματος start/stop και ανάκτησης ενέργειας φρεναρίσματος ενώ διαθέσιμη επιλογή είναι η τοποθέτηση φώτων LED με προσαρμοζόμενη δέσμη φωτός.

Fusion TIFF File

Advertisement

Οι παραπάνω αλλαγές είναι άμεσα διαθέσιμες για τα μοντέλα που προορίζονται για την ιαπωνική αγορά ενώ στους επόμενους μήνες θα περάσουν και στα MX-5 που θα διατίθενται στις υπόλοιπες αγορές.