Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανεωμένη Mercedes CLS: Ένα βήμα μπροστά (video)

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανεωμένη Mercedes CLS: Ένα βήμα μπροστά (video)

ΝΕΑ

Ανανεωμένη Mercedes CLS: Ένα βήμα μπροστά (video)

ΝΕΑ

Η φρέσκια εκδοχή του τετράθυρου coupe από τη Στουτγάρδη ετοιμάζει την επέλαση του για τις αγορές της Ευρώπης. Όπλα του η πιο επιθετική εμφάνιση, οι αποδοτικοί κινητήρες και το ευρύ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα μοντέλα που έχουν ξεχωριστή θέση στην γκάμα της Mercedes είναι αναμφίβολα η CLS. Το τετράθυρο κουπέ, το οποίο αποτελεί το αντίπαλο δέος των BMW Σειρά 8 και Audi A7 ανανεώθηκε, αποκτώντας ακόμα πιο μοντέρνα εξωτερική εμφάνιση, πιο σύγχρονο εσωτερικό, διευρυμένες επιλογές εξατομίκευσης και πιο αποδοτικούς κινητήρες.

Σχεδιαστικά, η φρέσκια Mercedes CLS κοσμείται από μια ανασχεδιασμένη γρίλια με την ονομασία “star grille” πάνω στην οποία διακρίνονται αναρίθμητα μικροσκοπικά αστεράκια. Αναθεωρημένος είναι και ο προφυλακτήρας με τις ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα, ενώ επιπλέον δόσεις δυναμισμού προσφέρει το εμπρός splitter με τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement

Στο προφίλ συναντώνται 19άρες ζάντες αλουμινίου σε δύο επιπλέον επιλογές, 5 διπλών ακτινών η πολλαπλών ακτινών, ενώ η χρωματική παλέτα έχει διευρυνθεί με ένα μεταλλικό μπλε.

Η ανανεωμένη CLS διατίθεται και στην σπορτίφ έκδοση AMG Line, η οποία την ντύνει με μια ακόμη πιο αθλητική ενδυμασία. Η τελευταία αφορά την μπροστινή ποδιά, τη μάσκα, τον προφυλακτήρα, τις εισαγωγές αέρα με τις κάθετες ραβδώσεις και τις ζάντες οι οποίες έχουν διάμετρο 20 ίντσες και φέρουν διχρωμία.

H Mercedes CLS σε μεταλλικό μπλε

Νέες πινελιές συναντώνται και στο εσωτερικό, με ένα εμπλουτισμένο φάσμα φινιρισμάτων για την κεντρική κονσόλα η οποία κοσμείται είτε από ξύλο καρύδας είτε γυαλιστερή ξύλινη επένδυση γκρίζας απόχρωσης. Διευρυμένη είναι και η παλέτα επενδύσεων για τα καθίσματα με τις επιλογές Neva grey/magma grey και sienna brown/black. Ο οδηγος έχει μπροστά του ένα νέο δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι (nappa leather) με γυαλιστερές μαύρες ακτίνες πάνω στις οποίες εδράζονται κουμπιά αφής.

Advertisement

Επιπλέον, θα διατεθεί και μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση (μόλις 300 μονάδες), η οποία περιλαμβάνει ξεχωριστά στιλιστικά στοιχεία, όπως είναι οι οριζόντιες αγωνιστικές λωρίδες (stripes) πάνω από τα πλευρικά μαρσπιέ, που φέρουν διαφορετικό χρώμα ανάλογα με την απόχρωση του αμαξώματος (cashmere white magno ή selenite grey magno). Σημειώνεται πως η Limited Edition υιοθετεί και πολλά σκουρόχρωμα εξωτερικά εξαρτήματα του εξοπλιστικού πακέτου AMG Line Night Package.

Advertisement

Στο πεδίο των κινητήρων, πλέον η πετρελαιοκίνητη έκδοση 300 d 4Matic ενσωματώνει έναν 2λίτρο (1.993 κ.εκ από 1950) με διαδρομή 94 mm (από 92,3), και αυξημένη πίεση ψεκασμού στα 2.700 bar (από 2.500). Το μοτέρ εξοπλίζεται και με δύο υδρόψυκτα τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας.

Το μοτέρ πλαισιώνεται από 48βολτη ήπια υβριδική τεχνολογία, η οποία συμβάλει στη μείωση τόσο της κατανάλωσης καυσίμου όσο και των εκπομπών ρύπων. Η απόδοση φτάνει τα 265 PS ενώ με τη συνεισφορά του ηλεκτροκινητήρα προσφέρονται 20 επιπλέον ίπποι.

Στη βάση της γκάμας των diesel συναντάται ο 1.950 κ.εκ. (CLS 220 d) των 194 PS/400 Nm ροπής, ενώ στην κορυφή φιγουράρει 6κύλινδρος 3λιτρος των 330 PS και 700 Nm ροπής (400 d 4Matic). Η κορυφαία ντιζελοκίνητη έκδοση επιταχύνει στα 100 km/h σε 5,2 sec.

Advertisement

Στο πεδίο της βενζίνης συναντάμε τη CLS 350 με τον 4κύλινδρο 2λιτρο των 299 PS / 400 Νm ροπής, αλλά και τις CLS 450 4Matic και CLS 53 4Matic, οι οποίες «φορούν» έναν 6κύλινδρο των 3.000 κ.εκ. που συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία. Στην πρώτη το μοτέρ παράγει 367 PS και 500 Nm ροπής, ενώ στη δεύτερη 435 PS και 520 Nm ροπής –  Αμφότερες τροφοδοτούνται από τους +20 ίππους του ηλεκτροκινητήρα. Η ισχυρότερη βενζινοκίνητη έκδοση ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε 4,5 sec.

Η άφιξη της ανανεωμένης Mercedes CLS στην Ευρώπη είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο του 2021.

Διαβάστε επίσης:
Με σπορ καταβολές η νέα Mercedes CLS
Από τη Mercedes στην… τουρκική TOGG!
Mercedes EQS: Σούπερ αεροδυναμική και αυτονομία… diesel!