Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανάκληση για την Lamborghini Aventador SVJ

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανάκληση για την Lamborghini Aventador SVJ

ΝΕΑ

Ανάκληση για την Lamborghini Aventador SVJ

ΝΕΑ

Η Lamborghini ανακοίνωσε πως για την ισχυρότερη εκδοχή της Aventador, την Superveloce Jota (SVJ) με τους 770 ίππους, «τρέχει» μια ανάκληση για να διορθωθεί ένα πρόβλημα εξ αιτίας του οποίου το καπό μπορεί να ανοίξει ενώ το αυτοκίνητο κινείται.

Advertisement
Advertisement

Το ακριβές πρόβλημα, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του NHTSA, προκαλείται από τη θερμότητα που μπορεί να παραμορφώσει ένα πλαστικό στοιχείο στο μεντεσέ του καπό.

Αυτό έχει ως συνέπεια να χαλαρώνουν οι βίδες που το συγκρατούν στη θέση τους και σε συνδυασμό με κάποιον παράγοντα όπως είναι η υψηλή ταχύτητα και κάποια ανωμαλία στο δρόμο που θα προκαλέσει ανατάραξη στο αυτοκίνητο, μπορεί να οδηγήσει στο άνοιγμα του καπό. Το χειρότερο σενάριο που προβλέπει η έκθεση του NHTSA είναι το καπό να ανοίξει εντελώς κατά την οδήγηση και να φύγει από τον αέρα και την ταχύτητα. Η Lamborghini συνειδητοποίησε τον κίνδυνο τον Ιανουάριο, μετά την αναφορά του προβλήματος από έναν Γάλλο έμπορο. Μέχρι στιγμής, ατυχήματα που να έχουν σχέση με το συγκεκριμένο κατασκευαστικό ελάττωμα, δεν έχουν γίνει γνωστά.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini ήδη επικοινωνεί με τους ιδιοκτήτες της Aventador SVJ και τους παραπέμπει σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους, για την πρόληψη του προβλήματος που περιλαμβάνει αντικατάσταση στις εν δυνάμει προβληματικές βίδες. Η ανάκληση επηρεάζει όλες τις Aventador SVJ Coupe που βγήκαν από το εργοστάσιο στο χρονικό διάστημα από 4 Ιουλίου 2018 έως και 15 Ιανουαρίου 2021. Οι ιδιοκτήτες της roadster εκδοχής του μοντέλου μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Lamborghini ανακαλεί την Aventador SVJ. Το Μάρτιο του 2020, 77 αυτοκίνητα έπρεπε να επιστρέψουν στο εργοστάσιο επειδή ένας υπάλληλος της Lamborghini δεν είχε εγκαταστήσει σωστά τον μηχανισμό της μιας πόρτας. Σε εκείνη την περίπτωση, οι πόρτες με το πρόβλημα δεν άνοιγαν από μέσα.

Διαβάστε ακόμα:
O βρυχηθμός της Aventador SVJ σε 8D Audio (VIDEO)
Lamborghini Huracan με στοιχεία από Terzo Millennio
Lamborghini Huracan EVO: Η χαρά της οδήγησης (VIDEO)