Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανακυκλωμένα δίχτυα στο εσωτερικό των BMW

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανακυκλωμένα δίχτυα στο εσωτερικό των BMW

ΝΕΑ

Ανακυκλωμένα δίχτυα στο εσωτερικό των BMW

ΝΕΑ

Στην BMW, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη χρήση υλικών στα αυτοκίνητά της που προέρχονται από ανακύκλωση. Μάλιστα, προσπαθούν να βρουν πηγές οι οποίες εκ πρώτης όψεως φαντάζουν «περίεργες».

Advertisement
Advertisement

Την πρακτική τής επαναχρησιμοποίησης των υλικών σε πολλούς τομείς της κατασκευαστικής διαδικασίας καινούργιων αυτοκινήτων την γνωρίζουν καλά στην BMW. Η αναγκαιότητα για την προστασία τού περιβάλλοντος και μέσω της ανακύκλωσης είχε ως αποτέλεσμα να προσπαθούν να βρίσκουν νέες πηγές που θα αποτελούν ως «πρώτη ύλη» κάθε φορά.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, οι επιστήμονες που συνιστούν το αντίστοιχο τμήμα της πειραματίζονται με δίχτυα και ναυτικά σχοινιά τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πλέον και αποτελούν απορρίμματα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το σχέδιο της BMW, από αυτά θα προκύψουν επενδύσεις κυρίως για το εσωτερικό των οχημάτων τής «Neue Klasse», δηλαδή των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της που θα παρουσιαστούν από το 2025 και έπειτα. Ωστόσο, δεν θα περιοριστούν μόνο εντός αλλά από αυτό θα αποτελούνται τμήματα και σε άλλα μέρη του οχήματος.

Βάσει όσων προγραμματίζει η BMW, με τη χρήση των ανακυκλωμένων υλικών θα μειωθεί κατά 25% το ενεργειακό αποτύπωμα συγκριτικά με αυτό του πλαστικού. Ο στόχος που έχει θέσει ο Όμιλος BMW είναι να χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο θερμοπλαστικό υλικό σε ποσοστό 40% ως το 2023, από το 20% που είναι σήμερα.

Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με τη δανέζικη εταιρεία «Plastix» με σκοπό να κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολη και αποτελεσματική την παραγωγή του νέου υλικού. Η διαδικασία των πειραμάτων παραμένει μυστική, ωστόσο έγινε γνωστό ότι οι κόκκοι πλαστικού που προέρχονται από τα πεταμένα δίχτυα και ναυτικά σχοινιά θα μπορούν να μορφοποιηθούν εκ νέου μέσω χύτευσης με έγχυση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται σπορ ηλεκτρική BMW με… τέσσερα μοτέρ (+video)
Πόσα θα δίνατε για μια σπανιότατη BMW 2002;
Με ελαστικά της Nexen Tire η νέα BMW 2 Active Tourer