Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H κινέζικη EVE είναι ο προμηθευτής της BMW

Ελλάδα 9:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H κινέζικη EVE είναι ο προμηθευτής της BMW

ΝΕΑ

H κινέζικη EVE είναι ο προμηθευτής της BMW

ΝΕΑ

Η BMW θα προμηθεύεται μπαταρίες για τα επερχόμενα ηλεκτρικά της οχήματα από την κινέζικη EVE Energy Co Ltd.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Tesla, χρησιμοποιώντας μπαταρίες που αποτελούνται από μεγάλες κυλινδρικές κυψέλες.

Το Reuters ανέφερε ότι η EVE υπέγραψε συμφωνία, στην οποία ως όρος είναι ότι θα είναι ο κύριος προμηθευτής μπαταριών της BMW στην Ευρώπη και μάλιστα θα κατασκευαστεί ένα εργοστάσιο παραγωγής στο Debrecen της Ουγγαρίας για να είναι άμεση η παράδοση των στοιχείων. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι οι νέες μπαταρίες θα τοποθετούνται στα οχήματα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2025.

Οι μπαταρίες είναι κυλινδρικές, όπως οι 4680 μπαταρίες που παράγει φέτος η Tesla. Αυτές οι μπαταρίες έχουν διάμετρο 46 χλστ. και το μήκος είναι 80 χλστ., εξού και το όνομα 4680 από την Tesla. Οι μπαταρίες της κινέζικης εταιρείας EVE θα έχουν παρόμοιο μέγεθος. Αυτές οι διαστάσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από την πλειονότητα των μπαταριών που χρησιμοποιούν άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

Τόσο το σχήμα, όσο και η ενεργειακή πυκνότητα καθιστούν τις νέες μπαταρίες ως την κορυφαία πλέον επιλογή για τα ηλεκτρικά μοντέλα. Όπως αναφέρθηκε, η Tesla, η EVE, αλλά και η CATL θα κατασκευάζουν κυλινδρικές μπαταρίες το 2025. Η CATL ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει και το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη με ετήσια χωρητικότητα 100 GWh, ενώ ο μεγαλύτερός της πελάτης είναι η Mercedes-Benz.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Nexen Tire εξοπλίζει τη νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer
Πόσα θα δίνατε για μια σπανιότατη BMW 2002;
Ένα περιπολικό BMW i3 διασκεδάζει με supercars (+video)

Advertisement