Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανακαλούνται αυτοκίνητα συνολικής αξίας 370 εκ. ευρώ!

Ελλάδα 14:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανακαλούνται αυτοκίνητα συνολικής αξίας 370 εκ. ευρώ!

ΝΕΑ

Ανακαλούνται αυτοκίνητα συνολικής αξίας 370 εκ. ευρώ!

ΝΕΑ

Ακόμα και τα μοντέλα που είναι η επιτομή της πολυτέλειας και της τεχνολογικής αρτιότητας εμφανίζουν προβλήματα.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα και το κυνήγι της τελειότητας δεν είναι αρκετό προκειμένου να διασφαλιστεί η αψεγάδιαστη λειτουργία ενός αυτοκινήτου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Rolls-Royce που δεν έχει καταφέρει να τελειοποιήσει το σύστημα πολυμέσων της υπερπολυτελούς Phantom.

Η αρμόδια υπηρεσία για την ασφάλεια των οδικών δικτύων στις ΗΠΑ (NHTSA) διέγνωσε ένα ελάττωμα στη λειτουργία του infotainment, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η εμφάνιση πλάνων στην οθόνη από την κάμερα οπισθοπορείας.

Ειδικότερα, η έκθεση ανάκλησης του NHTSA αναφέρει ότι όταν το όχημα είναι ξεκλείδωτο ή/και η πόρτα του οδηγού είναι ανοιχτή, ο μηχανισμός Κεντρικής Οθόνης Πληροφοριών (CID) ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρική οθόνη στη Rolls-Royce Phantom είναι «κρυμμένη» μέσα στο ταμπλό και αναδύεται με το πάτημα ενός κουμπιού στο κεντρικό υποβραχιόνιο.

Το εν λόγω σύστημα, ωστόσο, φαίνεται πως δεν χαίρει άρτιας λειτουργίας, και υπό ορισμένες συνθήκες δεν εμφανίζεται στο ταμπλό ολόκληρη η οθόνη. Επομένως, τα πλάνα από την κάμερα οπισθοπορείας δεν είναι πάντα ορατά στον οδηγό, δυσχεραίνοντας σημαντικά τη διαδικασία στάθμευσης.

Σύμφωνα με την NHTSA το πρόβλημα σχετίζεται με το λογισμικόλειτουργίας,και εμφανίζεται όταν δέχεται υπερβολικό όγκο εντολών από την μονάδα ελέγχου της πόρτας του οδηγού.

Advertisement

Συνολικά επηρεάζονται 442 Rolls-Royce Phantom ετών κατασκευής 2019-2012, με τη μάρκα να προχωρά στην ανάκληση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.

Διευκρινίζεται ότι η αρχική τιμή των Phantom στις ΗΠΑ είναι 837.000 ευρώ, και ως εκ τούτου η συνολική αξία των ανακληθεισών μονάδων φτάνει τα 370 εκ.!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το απίστευτο υβριδικό φορτηγό της Rolls-Royce
Πιστή στη «θηριώδη» μάσκα της η Rolls-Royce
Θωρακισμένη Rolls-Royce Cullinan με πόσο;