Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άμεσος ο υπολογισμός του Τέλους Ταξινόμησης στα οχήματα!

Ελλάδα 11:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άμεσος ο υπολογισμός του Τέλους Ταξινόμησης στα οχήματα!

ΝΕΑ

Άμεσος ο υπολογισμός του Τέλους Ταξινόμησης στα οχήματα!

ΝΕΑ

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ αποφάσισε την άμεση ανάρτηση των τιμών στις ιστοσελίδες των Υπηρεσιών ώστε να προσδιορίζεται αμέσως το κόστος εκτελωνισμού.

Advertisement
Advertisement

Άμεσα θα αναρτώνται στις ιστοσελίδες της ΑΑΔΕ αλλά και των Τελωνείων οι τιμοκατάλογοι των αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ώστε να προσδιορίζεται το κόστος εκτελωνισμού σύμφωνα με Απόφαση που έλαβε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής ώστε να διευκολυνθούν οι τελωνειακοί υπάλληλοι αλλά και οι εισαγωγείς οχημάτων καθώς με αυτό τον τρόπο θα γλιτώνουν όλοι από την γραφειοκρατία και θα εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος.

Ειδικότερα όπως ορίζει η σχετική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με τίτλο: «Τροποποίηση της υπό στοιχεία Α.1203/19 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Δικαιολογητικά και διατυπώσεις προσδιορισμού και διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης στα αυτοκίνητα οχήματα και τις μοτοσικλέτες» (Β’ 1933).

Advertisement
Advertisement

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αποφασίζει:

Άρθρο 1

Η υπό στοιχεία Α.1203/19 απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Β’ 1933), τροποποιείται, ως ακολούθως:

Advertisement

1.Η παρ. 12 του άρθρου 2 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«12. Οι τιμοκατάλογοι με την αποδοχή αυτών, διαβιβάζονται αυθημερόν από την Τελωνειακή Περιφέρεια Αττικής, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στις λοιπές, αρμόδιες για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας, Τελωνειακές Περιφέρειες και στην αρμόδια Υπηρεσία για την ανάπτυξη διαδικτυακών ιστοτόπων και διαχείρισης περιεχομένου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων».

Advertisement

2.Στο άρθρο 3 προστίθεται παρ. 5 ως ακολούθως:

«5. Οι τιμοκατάλογοι της παρ. 1 δημοσιεύονται στον διαδικτυακό ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπως ακριβώς αυτοί κατατίθενται στις αρμόδιες Τελωνειακές Περιφέρειες, με αναφορά στον αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης και αποδοχής, στην ημερομηνία αποδοχής και, σε κάθε περίπτωση, στο χρόνο έναρξης ισχύος αυτών.»

Άρθρο 2

Advertisement

Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2021»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EUCARIS: Το online «όπλο» της ΑΑΔΕ ενάντια στις κομπίνες μεταχειρισμένων ΙΧ!
SOS προς την ΑΑΔΕ και το ΥπΟΙΚ εκπέμπει ο κλάδος του αυτοκινήτου
ΑΑΔΕ: Ψηφιακές διευκολύνσεις στα Τελωνεία