Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Alpine A110 Légende GT 2021: Το πνεύμα του Grand Tourisme

Ελλάδα 16:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine A110 Légende GT 2021: Το πνεύμα του Grand Tourisme

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Alpine A110 Légende GT 2021: Το πνεύμα του Grand Tourisme

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η A110 Légende GT είναι μια Alpine περιορισμένης έκδοσης 300 μονάδων για την Ευρώπη, που συνδυάζει τις επιδόσεις του κινητήρα 292 ίππων της A110S με την άνεση της έκδοσης A110 Légende.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο της Alpine είναι διαθέσιμο για παραγγελία από 71.600 € χωρίς ΦΠΑ (στη Γαλλία).

Με βάση την έκδοση Légende, η Alpine A110 Légende GT επαναπροσδιορίζει τα χαρακτηριστικά των GT coupé, υιοθετώντας τον κινητήρα 292 ίππων της A110S για τη δημιουργία μιας εντελώς νέας σύνθεσης άνεσης και επιδόσεων.  Πέρα από τον νέο σχεδιασμό, είναι ο συνδυασμός κινητήρα και πλαισίου που επιτρέπει στην Alpine να παρουσιάσει αυτό το ιδιαίτερο μοντέλο.

Νέοι συνδυασμοί χρωμάτων

Advertisement
Advertisement

Τα νέο χρώμα Mercury Silver και τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα Sabelt Comfort, με γκρι ραφές, προσφέρουν στην A110 Légende GT μια απόλυτα σπορ εμφάνιση που σας προσκαλεί να βγείτε στο δρόμο. Το Abyss Blue του αμαξώματος και το αποκλειστικό δέρμα Amber Brown των καθισμάτων Sabelt Comfort σας βυθίζουν σε ένα απόλυτα GT περιβάλλον.

Στα δύο χρώματα τα απαλά χρυσά διακριτικά  Alpine και οι ζάντες με επεξεργασία διαμαντιού 18″ «Grand Prix» με τις χρυσές δαγκάνες φρένων παρέχουν μια λεπτή αντίθεση στα δύο χρώματα του αμαξώματος. Τα ημιδιαφανή πίσω φώτα LED διαφοροποιούν το νέο μοντέλο από τα άλλα Α110.

Advertisement

Εσωτερικό

Στην καμπίνα, τα (έξι προεπιλεγμένων ρυθμίσεων) δερμάτινα καθίσματα Sabelt Comfort διατίθενται σε ανοιχτό καφέ ή μαύρο, με ταιριαστά δερμάτινα πάνελ θυρών. Οι καφέ ή γκρι ραφές φέρνουν μία αντίθεση και ορίζουν το σημείο της ευθείας στο τιμόνι.

Advertisement

Μεταξύ των άλλων διακριτικών στοιχείων, να αναφέρουμε την επένδυση Dinamica και τα στοιχεία από γυαλιστερό ανθρακονήματα με την μοναδική ύφανση χαλκού στην κεντρική κονσόλα, το γείσο στο ταμπλό και τους αεραγωγούς. Η μοκέτα και το υποπόδιο από αλουμίνιο στο συνεπιβάτη συμπληρώνουν τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και το πνεύμα Grand Tourisme της περιορισμένης έκδοσης A110 Légende GT 2021. Κάτω από την κεντρική κονσόλα, μια αριθμημένη πλακέτα τονίζει την αποκλειστικότητα του μοντέλου. Η επιλογή ματ Mercury Silver με μαύρο εσωτερικό δίνει μία μοντέρνα, tech εμφάνιση ενώ η Abyss Blue σε συνδυασμό με το κεχριμπαρένιο δέρμα διαμορφώνουν μία εκλεπτυσμένη και στυλάτη έκδοση.

Advertisement

Μηχανικά μέρη υψηλού επιπέδου

Μαζί με τον κομψό εξωτερικό σχεδιασμό και την ξεχωριστή καμπίνα της, η A110 Légende GT 2021 διακρίνεται για τον συνδυασμό πλαισίου / κινητήρα. Η έκδοση Légende, χρησιμοποιεί το μοτέρ των 292 ίππων, το σύστημα εξάτμισης Sport και τα φρένα υψηλής απόδοσης, στοιχεία τα οποία έως τώρα ήταν διαθέσιμα μόνο στην A110S. Το νέο μοντέλο είναι χτισμένο σε ένα ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου, με ανεξάρτητη ανάρτηση (διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω). Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,8 λίτρων αποδίδει 292 ίππους και 320Nm ροπής μεταξύ 2.000 και 6.400 σ.α.λ. To 0-100 έρχεται σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε τελική ταχύτητα τα 250 χλμ. Εκτός από τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά αυτής της περιορισμένης έκδοσης, το όχημα διαθέτει άφθονο εξοπλισμό ως στάνταρ: Αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα ήχου Focal. Έτσι, η A110 Légende GT 2021 προσφέρει τη σωστή ισορροπία άνεσης και δυναμικής οδικής συμπεριφοράς που την κάνει εύκολη στην οδήγηση κάθε μέρα.